Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Arhitekte i ljubitelji Gospodara prstenova žele da izgrade Minas Tirit

Izmišljeni grad iz knjiga i filmova Gospodar prstenova, Minas Tirit, mogao bi da postane realan. Ljubitelji Tolkinove knjige i vizualizacije grada za potrebe filma Pitera Džeksona počeli su da prikupljaju novac za gradnju.

Za realizaciju ovog projekta biće potrebno skoro tri milijarde dolara, piše magazin Time. Arhitekte i fanovi Gospodara prstenova otvorili su Indiegogo stranu na kojoj se može donirati novac, a obezbeđivanje zemljišta, planiranje, projektovanje i gradnja grada iz mašte trebalo bi da traju do 2053. godine.

- Verujemo da ćemo gradnjom Minas Tirita stvoriti ne samo originalnu turističku atrakciju, već i divno i jedinstveno mesto za život i rad – navodi se na Indiegogo sajtu.

 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.