Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  U Beogradu otvoren restoran za azilante

Kod autobuske stanice u Beogradu otvoren je restoran i internet kafe Pakistanca Zulfigar Ali Gila namenjen prevashodno azilantima, piše Blic.

Informacije o ceni hrane i mogućnosti korišćenja interneta napisane su arapskim pismom na izlogu restorana. Ovde se služi samo jedno jelo, takozvani brijani, odnosno pirinač sa piletinom i začinima, a košta 600 dinara. Vlasnik restorana kaže da ukoliko dođe porodica sa malom decom ili neko ko nema dovoljno novca, hranu ne naplaćuje.

- Moramo da pomažemo onima koji su u nevolji. Ima mnogo tužnih priča među tim ljudima. Dolaze oni koji žele da se internetom jave familiji pa kad vide svoje najbliže plaču i ne mogu da se smire - kaže Gil, koji u Beogradu ima tri restorana i planira da otvori još dva restorana. 

U restoranu za azilante rade naši građani, a Gil je nekada i sam bio izbeglica, kada se kao šestogodišnjak sa porodicom preselio u Finsku.

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...