Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Diznilend slavi 60. rođendan

Prvi Diznilend park svoja vrata je otvorio 1965. godine u blizini Los Anđelesa. Danas u svetu postoji još četiri parka u kojima posetioce čekaju Miki Maus, Mini, Šilja i drugi junaci, a planira se izgradnja ovog zabavnog parka i u Šangaju.

Diznilend ove godine slavi 60. rođendan i procenjuje se da godišnje ugosti oko 16,7 miliona ljudi. Ulaznica u park, udaljen 40 kilometara od Los Anđelesa, košta 99 dolara, dok zarada parka na dnevnom nivou dostiže milion dolara, piše Blic.

Cena karta na dan otvaranja, pre 60 godina bila je 3,5 dolara, a Diznilend je tog dana imao oko 28.000 posetilaca. Danas u parku postoje brojne atrakcije, poput rolerkostera, vožnji na vodi, bioskopi, tematski vatrometi, dok se vrednost kompanije procenjuje na 60 milijardi dolara.

Share

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...