Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sve manje Britanaca pije crni čaj

Prodaja tradicionalnog engleskog crnog čaja u Britaniji smanjena je za 22 odsto od 2010. godine do danas. Britanci su 2010. popili 97 miliona kilograma crnog čaja, a očekuje se da ove godine neće popiti više od 76 miliona kilograma, saopštio je institut za proučavanje tržišta Mintel.

U izveštaju instituta se predviđa da će prodaja do 2020. pasti na 68,7 miliona kilograma crnog čaja.

- Britanci, čini se, gube interesovanje za tradicinalno ispijanje čaja - navodi se u izveštaju Mintela.

- Popularnost klasičnog crnog čaja jenjava među Britancima koji se sve više okreću drugim napicima, posebno prirodnim sokovima od voća i povrća - objašnjava autorka izveštaja, Ema Kliford.

Prodaja sveže isceđenih sokova je sve popularnija među mladima životnog doba između 24 i 35 godina, i njihova potrošnja u Britaniji je porasla u poslednjih pet godina za 31 odsto, naveo je AFP.

Ipak, ispijanje čaja ostaje deo svakodnevnog rituala velikog broja Britanica. Prema podacima Mintela, 54 odsto Britanaca i dalje pije bar jednu šolju čaja dnevno, preneo je Tanjug.

Share

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.