Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zlatibor dobija ekološko naselje Jelena Anžujska

Na samom ulazu u turističko naselje Zlatibor, nedaleko od jezera, a opet izdvojeno od urbanog dela, gradi se ekološko naselje Jelena Anžujska. Naselje će pored 60 stanova imati i restoran, supermarket, prostore za rekreaciju, poput trim-staze, biciklističke staze i terene za tenis, a ceo kompleks biće arhitektonski prilagođen prirodnom okruženju. 

Jelena Anžujska je naselje sastavljeno od tri celine. Takozvani Lug sadrži apartmane koji se uklapaju u šumoviti deo planine, Dolina je deo naselja smešten uz potok, koji protiče kroz samo naselje, dok je celina Jorgovan ima širok pogled na Zlatibor, ali drveće jorgovana.

Planirano je da se u naselje do kraja gradnje uloži sedam miliona evra, a investitor je kompanija Inobačka iz Novog Sada.

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.