Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Hostel u zgradi samo uz odobrenje skupštine stanara

Hosteli u zgradi moćiće ubuduće da rade samo uz obobrenje skupštine stanara, imaće poseban vodomer i parking mesto, predviđa se promenama Zakona o turizmu.

Grad Beograd je zatražio izmene Zakona o turizmu, ali i napravio Pravilnik prema kojem će hosteli morati da do 1. februara sledeće godine pribave saglasnost skupština stanara, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

On objašnjava da su beogradske vlasti inicirale promenu Zakona o turizmu i da je predlog prošao na sednici Vlade i upućen u Skupštinu Srbije. Pretpostavlja se da nelegalnih hostela ima duplo više od legalnih, piše “Danas”.

-Sa svoje strane, pripremamo pravilnik o hostelima. Hosteli neće moći da rade bez saglasnosti skupštine stanara. Druga izmena predviđena pravilnikom uspostaviće uslove potrebne za otvaranje hostela, poput posebnih vodomera, parkinga, smeštajnih kapaciteta - rekao je Vesić.

Izmenama Zakona o turizmu, Grad preuzima turističku inspekciju koja se tiče nekategorisanog smeštaja, a to su hosteli, sobe, apartmani, seoski turizam.

- To će nam omogućiti da budemo mnogo efikasniji, jer je ta inspekcija trenutno u republičkoj nadležnosti. Novim zakonom i oni koji rade nelegalno biće suočeni sa drastičnijim kaznama i nadam se da će svim ovim merama biti omogućeno stvaranje reda u ovoj oblasti - rekao je Goran Vesić.

Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, kazao je da sumnja da neprijavljenih hostela ima duplo više od legalnih.

- Taj problem ćemo rešavati sistemski, preko turističke inspekcije. Naravno, tamo gde postoji hostel, mnogo se više koristi infrastruktura zgrade, liftovi, voda i drugo, ali je u svemu tome važno da hostel ima odobrenje skupštine stanara i da se poštuje kućni red. Oni koji to ne budu činili, rizikuju otkaz gostoprimstva od skupštine stanara. Rok za to je 1. februar, a za nelegalne će kazne biti visoke - kazao je Petronijević.

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...