Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Britanija sve atraktivnija za turiste, sektor uslužnih delatnosti u usponu

Broj turističkih poseta Velikoj Britaniji u prva četiri meseca 2015. godine najveći je u poslednje tri godine, s obzirom da je u periodu od januara do aprila na ostrvu registrovano čak 28,7 miliona poseta, što je, primera radi, za 18 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Tokom tog perioda broj turističkih noćenja u Velikoj Britaniji porastao je za čak 10 odsto u odnosu na 2012. godinu, saopštila je organizacija  VisitEngland, koja se bavi promocijom turizma na ostrvu.

- Ovo su jako lepi pokazatelji, s obzirom da se približavamo novoj letnjoj sezoni. Samopouzdanje britanskog turizma je povraćeno nakon loših vremenskih uslova koji su uticali na smanjenje tražnje za pojedinim destinacijama – kazao je izvršni direktor VisitEngland-a Džejms Beresford, a preneo sajt bighospitality.co.uk.

Ministarka turizma Trejsi Krauč kaže da su poslednje vesti veoma povoljne ne samo za sektor uslužnih delatnosti u Britaniji, već i za celokupnu privredu zemlje.

- Nastavićemo da podržavamo turistički sektor, pomažući mu da se razvija i pomaže otvaranje novih radnih mesta širom zemlje – kazala je ona.

Share