Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Britanija sve atraktivnija za turiste, sektor uslužnih delatnosti u usponu

Broj turističkih poseta Velikoj Britaniji u prva četiri meseca 2015. godine najveći je u poslednje tri godine, s obzirom da je u periodu od januara do aprila na ostrvu registrovano čak 28,7 miliona poseta, što je, primera radi, za 18 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Tokom tog perioda broj turističkih noćenja u Velikoj Britaniji porastao je za čak 10 odsto u odnosu na 2012. godinu, saopštila je organizacija  VisitEngland, koja se bavi promocijom turizma na ostrvu.

- Ovo su jako lepi pokazatelji, s obzirom da se približavamo novoj letnjoj sezoni. Samopouzdanje britanskog turizma je povraćeno nakon loših vremenskih uslova koji su uticali na smanjenje tražnje za pojedinim destinacijama – kazao je izvršni direktor VisitEngland-a Džejms Beresford, a preneo sajt bighospitality.co.uk.

Ministarka turizma Trejsi Krauč kaže da su poslednje vesti veoma povoljne ne samo za sektor uslužnih delatnosti u Britaniji, već i za celokupnu privredu zemlje.

- Nastavićemo da podržavamo turistički sektor, pomažući mu da se razvija i pomaže otvaranje novih radnih mesta širom zemlje – kazala je ona.

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...