Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Srbija sve omiljenija turistička destinacija

Planinska mesta, banje, ali i gradovi širom Srbije ove godine ugostili su veći broj turista, ne samo iz zemlje, već i iz sveta. Samo tokom juna 2015. godine, turistička mesta u Srbiji posetilo je 7,7 procenata gostiju više u poređenju sa istim mesecom prošle godine, dok je broj noćenja veći za skoro 10 posto.

Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Srbiju je u prvoj polovini ove godine (januar – jun 2015. godine) posetilo 1.121.616 turista, što je za 13 posto više nego u istom periodu 2014. godine. Nešto više od polovine (56 procenata) od ukupnog broja gostiju čine domaći turisti, dok je iz inostranstva došlo skoro 500.000 gostiju.

Broj noćenja u turističkim odmaralištima, ali i u privatnom smeštaju širom Srbije, takođe, beleži porast i to od 9 posto u poređenju sa prošlom godinom. Statistički podaci pokazuju da je od početka godine do juna 2015. godine ostvareno više od tri miliona noćenja.

I među stranim i među domaćim turistima omiljena destinaija je Beograd, koji beleži najveću posetu, ali planinska i banjska mesta beleže veći broj noćenja. Turisti vole da odu i u Novi Sad, a u planinskim mestima je bilo skoro 250.000 gostiju, dok su banje ugostile nešto manje od 200.000 posetilaca.

 

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...