Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Srbija sve omiljenija turistička destinacija

Planinska mesta, banje, ali i gradovi širom Srbije ove godine ugostili su veći broj turista, ne samo iz zemlje, već i iz sveta. Samo tokom juna 2015. godine, turistička mesta u Srbiji posetilo je 7,7 procenata gostiju više u poređenju sa istim mesecom prošle godine, dok je broj noćenja veći za skoro 10 posto.

Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Srbiju je u prvoj polovini ove godine (januar – jun 2015. godine) posetilo 1.121.616 turista, što je za 13 posto više nego u istom periodu 2014. godine. Nešto više od polovine (56 procenata) od ukupnog broja gostiju čine domaći turisti, dok je iz inostranstva došlo skoro 500.000 gostiju.

Broj noćenja u turističkim odmaralištima, ali i u privatnom smeštaju širom Srbije, takođe, beleži porast i to od 9 posto u poređenju sa prošlom godinom. Statistički podaci pokazuju da je od početka godine do juna 2015. godine ostvareno više od tri miliona noćenja.

I među stranim i među domaćim turistima omiljena destinaija je Beograd, koji beleži najveću posetu, ali planinska i banjska mesta beleže veći broj noćenja. Turisti vole da odu i u Novi Sad, a u planinskim mestima je bilo skoro 250.000 gostiju, dok su banje ugostile nešto manje od 200.000 posetilaca.

 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.