Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Srbija sve omiljenija turistička destinacija

Planinska mesta, banje, ali i gradovi širom Srbije ove godine ugostili su veći broj turista, ne samo iz zemlje, već i iz sveta. Samo tokom juna 2015. godine, turistička mesta u Srbiji posetilo je 7,7 procenata gostiju više u poređenju sa istim mesecom prošle godine, dok je broj noćenja veći za skoro 10 posto.

Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Srbiju je u prvoj polovini ove godine (januar – jun 2015. godine) posetilo 1.121.616 turista, što je za 13 posto više nego u istom periodu 2014. godine. Nešto više od polovine (56 procenata) od ukupnog broja gostiju čine domaći turisti, dok je iz inostranstva došlo skoro 500.000 gostiju.

Broj noćenja u turističkim odmaralištima, ali i u privatnom smeštaju širom Srbije, takođe, beleži porast i to od 9 posto u poređenju sa prošlom godinom. Statistički podaci pokazuju da je od početka godine do juna 2015. godine ostvareno više od tri miliona noćenja.

I među stranim i među domaćim turistima omiljena destinaija je Beograd, koji beleži najveću posetu, ali planinska i banjska mesta beleže veći broj noćenja. Turisti vole da odu i u Novi Sad, a u planinskim mestima je bilo skoro 250.000 gostiju, dok su banje ugostile nešto manje od 200.000 posetilaca.

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...