Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kuhinja prve klase u avionima

Iranski divlji kavijar, skupa vina i obroci servirani u zemljanom posuđu Givenchy dizajna samo su deo luksuza koji se može pronaći na letovima prve klase.

Pored udobnosti i specijalnog tretmana, avio kompanije za najbogatije putnike bore se i angažovanjem poznatih kuvara i pripremom nesvakidašnjih obroka. Virgin Atlantic, britanska avio kompanija milionera Ričarda Barsona, krajem 2014. godine je objavila da na njenim letovima prve klase hranu priprema kuvar Loran Paskal. Tako putnici mogu izabrati za ručak tajlandsku salatu sa govedinom i pečenim pinjolama ili losos u specijalno pripremljenom dresingu sa potpisom ovog kuvara. I dok se Virgin Atlantic za putnike bori angažovanjem Paskala, kompanija Emirates je prilagodila svoju ponudu regionima u kojima saobraćaju putnici. Tako se recimo na menijima mogu pronaći tradicionalna azijska ili jela različitih naionalnih kuhinja. Putnicima koji putuju ka manje konzervativnim delovima sveta služe i pozdravna pića, alkoholni kokteli, dobra vina, ali ovakva pića neće biti u ponudi i putnicima na letovima u Saudijsku Arabiju. 

Bogati putnici sigurno su zaboravili kako izgledaju užine na letovima ekonomske klase, sastavljene od sendviča ili pohovane piletine i konzumiranje hrane plastičnim viljuškama, ali to ima svoju cenu. U vodećim svetskim kompanijama, poput Quatar Airways-a, kažu da se na njihovom računu nalazi sve – od kanapea do luksuznih vina.   

 

Share

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.