Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kuhinja prve klase u avionima

Iranski divlji kavijar, skupa vina i obroci servirani u zemljanom posuđu Givenchy dizajna samo su deo luksuza koji se može pronaći na letovima prve klase.

Pored udobnosti i specijalnog tretmana, avio kompanije za najbogatije putnike bore se i angažovanjem poznatih kuvara i pripremom nesvakidašnjih obroka. Virgin Atlantic, britanska avio kompanija milionera Ričarda Barsona, krajem 2014. godine je objavila da na njenim letovima prve klase hranu priprema kuvar Loran Paskal. Tako putnici mogu izabrati za ručak tajlandsku salatu sa govedinom i pečenim pinjolama ili losos u specijalno pripremljenom dresingu sa potpisom ovog kuvara. I dok se Virgin Atlantic za putnike bori angažovanjem Paskala, kompanija Emirates je prilagodila svoju ponudu regionima u kojima saobraćaju putnici. Tako se recimo na menijima mogu pronaći tradicionalna azijska ili jela različitih naionalnih kuhinja. Putnicima koji putuju ka manje konzervativnim delovima sveta služe i pozdravna pića, alkoholni kokteli, dobra vina, ali ovakva pića neće biti u ponudi i putnicima na letovima u Saudijsku Arabiju. 

Bogati putnici sigurno su zaboravili kako izgledaju užine na letovima ekonomske klase, sastavljene od sendviča ili pohovane piletine i konzumiranje hrane plastičnim viljuškama, ali to ima svoju cenu. U vodećim svetskim kompanijama, poput Quatar Airways-a, kažu da se na njihovom računu nalazi sve – od kanapea do luksuznih vina.   

 

Share