Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  I luksuzni hoteli i skromne taverne na udaru poreznika u Grčkoj

Hoteli sa pet zvezdica, ali i skromne taverne, naćiće se ovog leta pod prismotrom  grčkih poreskih inspektora, koji su odlučili da stanu na kraj utaji poreza na popularnim turističkim destinacijama.

Nakon podizanja stope poreza na dodatu vrednost (PDV), vlada premijera Aleksisa Ciprasa obećala je da će se izboriti sa utajom poreza, prenosi Rojters.

- Počećemo sa skupim destinacijama i luksuznim hotelima, ali ući ćemo i u najmanju tavernu - rekao je zamenik ministra finansija, Trifon Aleksijadis. Provere tima Ministarstva finansija za finansijske zločine pokazale su da jedno od četiri preduzeća u Grčkoj krši poreske propise.

Zbog budžetskih rezova, timovi koji ispituju finansijske prekršaje u Grčkoj nemaju dovoljno ljudstva, ali će iz drugih odeljenja biti angažovani inspektori koji će pomoći u istragama, rekao je Aleksijadis.

Prema podacima grčkog Sekretarijata za javne prihode, više od trećine preduzeća koja posluju na grčkim ostrvima izbegava plaćanje poreza. Prema izveštaju Sekretarijata, zasnovanom na 568 poreskih kontrola u kompanijama u Pireju, na Kikladima, ostrvima na severu i jugu Egejskog mora i na Kritu, u 210 slučajeva otkriveno je kršenje poreskih propisa.

Share

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.