Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Valjevski ugostitelj napravio letnju baštu na parking mestu

Vlasnik restorana “Taverna” u centru Valjeva, betonirao je bez dozvole javni parking, kako bi od njega napravio letnju baštu za svoj lokal. Nadležne vlasti uklonile su, uz asistenciju policije, beton i bahaton ploče s parking mesta. 

“Blic” piše da su Milosavu Bebiću, vlasniku “Taverne”,  gradske inspekcije naložile da parking mesto ispred njegovog restorana, koje je preko vikenda betonirao kako bi na njemu postavio letnju baštu, vrati u prvobitno stanje.  

Ustanovljeno je da vlasnik “Taverne” nema apsolutno nikakve dozvole.  Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić kaže da će protiv vlasnika taverne biti podneta krivična i prekršajna prijava.

Vlasnik “Taverne” kaže da u poslednjih 25 godina, koliko se bavi ugostiteljstvom procedura takva  da ugostitelj ispred lokala izbaci stolove i stolice, pa dobije dozvolu.

- Dođe nadležna gradska inspekcija, izmeri zauzetu kvadraturu, naloži nam da napišemo zahtev za zauzeće prostora i od dana podnošenja rešenja plaćamo zakup. Ja ću sada ukloniti šta mi je naloženo, podneću zahtev za zauzeće i ne vidim razlog da budem odbijen jer sam prošle godine u zakup dobio šest parking mesta. Behaton na parking sam postavio jer želim da ga zakupim na 365 dana - objašnjava Bebić.

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...