Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Valjevski ugostitelj napravio letnju baštu na parking mestu

Vlasnik restorana “Taverna” u centru Valjeva, betonirao je bez dozvole javni parking, kako bi od njega napravio letnju baštu za svoj lokal. Nadležne vlasti uklonile su, uz asistenciju policije, beton i bahaton ploče s parking mesta. 

“Blic” piše da su Milosavu Bebiću, vlasniku “Taverne”,  gradske inspekcije naložile da parking mesto ispred njegovog restorana, koje je preko vikenda betonirao kako bi na njemu postavio letnju baštu, vrati u prvobitno stanje.  

Ustanovljeno je da vlasnik “Taverne” nema apsolutno nikakve dozvole.  Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić kaže da će protiv vlasnika taverne biti podneta krivična i prekršajna prijava.

Vlasnik “Taverne” kaže da u poslednjih 25 godina, koliko se bavi ugostiteljstvom procedura takva  da ugostitelj ispred lokala izbaci stolove i stolice, pa dobije dozvolu.

- Dođe nadležna gradska inspekcija, izmeri zauzetu kvadraturu, naloži nam da napišemo zahtev za zauzeće prostora i od dana podnošenja rešenja plaćamo zakup. Ja ću sada ukloniti šta mi je naloženo, podneću zahtev za zauzeće i ne vidim razlog da budem odbijen jer sam prošle godine u zakup dobio šest parking mesta. Behaton na parking sam postavio jer želim da ga zakupim na 365 dana - objašnjava Bebić.

Share

Najnovije vesti


Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.15 nagrada za Barovo

Osvojeno 15 nagrada i ponovo zlatna medalja za vrhunsko crveno vino "Barovo" na najvećem svetskom vinskom takmičenju "Decanter"