Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Veče srpske kuhinje na Food Film Festu

 

U okviru 22. Festivala evropskog filma na Paliću, ove godine se prvi put održava Food Film Fest, posvećen predstavljanju nacionalnih kulinarskih specijaliteta. Večeras svoje ukuse predstavlja srpska nacionalna kuhunja.

Domaća kuhinja je raznovrsna, jaka i začinjena, a nastala je pod uticajem različitih nacionalnih kuhinja, kao rezultat mešanja naroda i različitih kulturoloških uticaja. Među njima su turska, mađarska, grčka i bugarska kuhinja. Prema rečima srpskih kuvara, naša kuhinja je toliko specifična da za pojedina jela ne postoje dovoljno adekvatni izrazi i opisi u stranim jezicima. 

Filmofili i gurmani na Velikoj terasi imaju priliku da večeras uz tradicionalnu srpsku kuhinju uživaju u filmu “Moja velika mrsna pravoslavna svadba”. 

Festival evropskog filma i Food Film Fest održavaju se od 19. do 23. jula, a posetioci su već mogli da probaju tradicionalna indijska i dalmatinska jela i da osete čari engleske čajanke. Sutra će svoje specijalitete predstaviti Mađarska, uz film “Bez rezervacije”.

Share