Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Šefovi dve Mišlenove zvezdice Beogradu predstavljaju nordijsku kuhinju

Filozofija nordijske kuhinje okupiće ovog meseca vodeće šefove kuhinja u Beogradu.

Naime, Hotel Radisson Blu Old Mill će u ponedeljak, 15. juna od 20 sati u svom restoranu i baru OMB Larder + Lounge, predstaviti “Filozofiju nordijske kuhinje”. Ovom gastronomskomdogađaju prisustvovaće šefovi OMB Larder + Lounge (Fabrizio Bigi i Vanja Puškar) i šefovi restorana “Geranium” iz Kopenhagena sa dve Mišlenove zvezdice (Panos Tsikas i Nenad Jovanović). Inače, restoran Germini proglašen je za najbolji nordijski restoran pre dve godine, a nalazi se na 42. mestu prošlogodišnje San Pellegrinove liste najboljih restorana sveta. Domaćin, restoran OMG Larder + Lounge neguje koncept “Slow food”. U restoran je uveden i inovativni, održivi koncept takozvane nulte kilometraže. To znači da se prehrambeni proizvodi uzgajaju i nabavljaju od lokalnih proizvođača, o čemu ćete nešto više saznati štampanom izdanju časopisa CafeBar network.

 

Specijalni meni inspirisan filozofijom nordijske kuhinje i primenom lokalnih namirnica Beograđanima će, između ostalog, predstaviti jela poput: Smuđa kuvanog u braon puteru sa svežim graškom sa lavandom i sosom, svinjske obraze sa cveklom kuvanom u senu, sa tapiokom i jabukovim sirćetom i badem torta i puter sa medom od Homolja.

Share

Najnovije vesti


Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. 



Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.



Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.



Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.



15 nagrada za Barovo

Osvojeno 15 nagrada i ponovo zlatna medalja za vrhunsko crveno vino "Barovo" na najvećem svetskom vinskom takmičenju "Decanter"