Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Šefovi dve Mišlenove zvezdice Beogradu predstavljaju nordijsku kuhinju

Filozofija nordijske kuhinje okupiće ovog meseca vodeće šefove kuhinja u Beogradu.

Naime, Hotel Radisson Blu Old Mill će u ponedeljak, 15. juna od 20 sati u svom restoranu i baru OMB Larder + Lounge, predstaviti “Filozofiju nordijske kuhinje”. Ovom gastronomskomdogađaju prisustvovaće šefovi OMB Larder + Lounge (Fabrizio Bigi i Vanja Puškar) i šefovi restorana “Geranium” iz Kopenhagena sa dve Mišlenove zvezdice (Panos Tsikas i Nenad Jovanović). Inače, restoran Germini proglašen je za najbolji nordijski restoran pre dve godine, a nalazi se na 42. mestu prošlogodišnje San Pellegrinove liste najboljih restorana sveta. Domaćin, restoran OMG Larder + Lounge neguje koncept “Slow food”. U restoran je uveden i inovativni, održivi koncept takozvane nulte kilometraže. To znači da se prehrambeni proizvodi uzgajaju i nabavljaju od lokalnih proizvođača, o čemu ćete nešto više saznati štampanom izdanju časopisa CafeBar network.

 

Specijalni meni inspirisan filozofijom nordijske kuhinje i primenom lokalnih namirnica Beograđanima će, između ostalog, predstaviti jela poput: Smuđa kuvanog u braon puteru sa svežim graškom sa lavandom i sosom, svinjske obraze sa cveklom kuvanom u senu, sa tapiokom i jabukovim sirćetom i badem torta i puter sa medom od Homolja.

Share