Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Jela “sa lica mesta”

Novi trend u francuskom restoranima nosi naziv “spremljeno u našoj kuhinji”. Evo o čemu se radi...

Dekret o stupanju na snagu uvođenja deklaracije u restoranima “pripremljeno kod nas” objavljen je 7. maja u Francuskoj sa ciljem odavanja priznanja jelima koja su pripremljena na licu mesta. Dakle, jelo koje nosi takvu oznaku mora da bude pripremljeno od svežih proizvoda što znači da je isključena mogućnost korišćenja zamrznutog voća povrća i mesa, i polugotovih proizvoda. Testo, hleb i sir jedino mogu da budu napravljeni van kuhinje restorana. Od juna, svi ugostiteljski objekti u Francuskoj biće u obavezi da deklarišu način pripreme jela, to jest da li je spremljeno na licu mesta ili ne.  

 

 

 

Share

Najnovije vesti


Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...



Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...



Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...



Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...



»Perfetto« dan u vašem domu

Iako su praznici uveliko prošli, zimska čarolija ipak ne napušta domove. Vreme provedeno u toplom domu je čarobnije od svakog drugog trenutka. Dan je i dalje kratak, hladan i često sumoran, pa jedino što preostaje jeste da nakon radnog dana sa...