Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Mašina za pravljenje espresa u nultoj gravitaciji

 

Prva orbitalna kafe kuvarica Samanta Kristoforeti pohvalila se na tviteru fotografijom  na kojoj pije kafu u svemiru. Naime, na Međunarodnu svemirsku stanicu konačno je stigla mašina za pravljenje espresa, napravljena tako da se koristi u nultoj gravitaciji. Samanta se uskoro vraća na Zemlju posle pola godine provedene u svemiru, i kako kaže, kafa joj je najviše nedostajala. Mašina je trebala da stigne u januaru, ali se to nije dogodilo iz tehničkih razloga. Inače, mašina koja se nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici koristi kapsule pod nazivom mahune sa espresom. Na raspolaganju je 15 kapsula, a u svemir se na zahtev posade stanice može dopremiti još kapsula. 

 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.