Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ukusi Francuske u Klubu Književnika

 

U četvrtak je Klub Književnika bio jedan od hiljadu restorana u svetu izabranih da učestvuju u međunarodnom projektu pod nazivom Ukusi Francuske. Posetioci su bili u prilici da probaju francuske specijalitete koje je na autentičan način pripremao dugogodišnji šef kuhinje ovog restorana, Ljuba Vasić. Glavni specijalitet je bila guščija džigerica koja je na meniju Kluba književnika više od dvadeset godina. 

-Guščija džigerica je prepoznatljivo jelo restorana. Tajna svih mojih recepata je u jednostavnosti jer smatram da prirodnu aromu ne treba uništavati nepotrebnim začinima-istakao je Ljuba koji je ovaj specijalitet naučio da priprema sam, po svom gurmanskom osećaju.     

Share

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. 



Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.



Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.



Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. 



Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.