Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Pet restorana iz Srbije uključeno u projekat Ukusi Francuske

Zajedno sa 1.000 restorana iz celog sveta, u prvom međunarodnom gastronomskom projektu Ukusi Francuske učestvovaće i pet restorana iz Srbije. 

Reč je o restoranima Klub književnika, Madera, Chameleon i HoReCa centari z Beograda, kao i o restoranu Olive Tree iz Kruševca, koji će u sklopu ovog projekta 19. marta svojim gostima ponuditi jedinstveni francuski meni. 

Međunarodna komisija svetskih kuvara, kako je na konferenciji za novinare istakla Kristin Moro, ambasadorka Francuske u Beogradu, ocenila je da ovih pet restorana ispunjava sve kriterijume za učešće u ovom projektu. 

Jedan od uslova za učešće jeste da restorani ponude meni na francuski način, što kako je objasnila Moro, znači da se pred gosta prvo iznose hladno i toplo predjelo, zatim glavno jelo od mesa i ribe, a potom sirevi i dezert. 

Projekat Ukusi Francuske organizovan je na inicijativu jednog od najpoznatijih francuskih kuvara Alena Dikasa, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Francuske. Ukoliko ovogodišnji projekat bude uspešan, Kristin Moro je izrazila nadu da će vremenom prerasti u tradiciju.

Share