Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Pet restorana iz Srbije uključeno u projekat Ukusi Francuske

Zajedno sa 1.000 restorana iz celog sveta, u prvom međunarodnom gastronomskom projektu Ukusi Francuske učestvovaće i pet restorana iz Srbije. 

Reč je o restoranima Klub književnika, Madera, Chameleon i HoReCa centari z Beograda, kao i o restoranu Olive Tree iz Kruševca, koji će u sklopu ovog projekta 19. marta svojim gostima ponuditi jedinstveni francuski meni. 

Međunarodna komisija svetskih kuvara, kako je na konferenciji za novinare istakla Kristin Moro, ambasadorka Francuske u Beogradu, ocenila je da ovih pet restorana ispunjava sve kriterijume za učešće u ovom projektu. 

Jedan od uslova za učešće jeste da restorani ponude meni na francuski način, što kako je objasnila Moro, znači da se pred gosta prvo iznose hladno i toplo predjelo, zatim glavno jelo od mesa i ribe, a potom sirevi i dezert. 

Projekat Ukusi Francuske organizovan je na inicijativu jednog od najpoznatijih francuskih kuvara Alena Dikasa, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Francuske. Ukoliko ovogodišnji projekat bude uspešan, Kristin Moro je izrazila nadu da će vremenom prerasti u tradiciju.

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...