Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Italijanska vina predstavljena u baru La Bottiglia

U vinskom baru La Bottiglia 12. marta održana je prezentacija italijanskih vina, koja ovaj lokal ekskluzivno uvozi. Prezentaciju je vodio prof. dr Slobodan Jović.

Iz vinske kuće Castello di Buttrio ovom prilikom predstavljen je dobro struktuiran i izbalansiran Merlot, kao i elegantan i harmoničan Chardonnay. Osim toga, predstavljena su i vina iz vinske kuće Vecchia Torre, i to Leverano Reserva, Primitivo, Vermentino i Leverano Bianco. 

Leverano Reserva, kako je istaknuto na prezentaciji, vino je suptilnog ukusa, sa baršunastim taninima. Primitivo ima potpun i trajan miris, ali i sočan i izbalansiran ukus, Vermentino je intenzivnog mirisa sa delikatnom notom citrusa, žalfije i mediteranskog bilja, harmonično voćnog ukusa, dok Leverano Bianco odlikuju svež miris i suv, osvežavajuć i dugotrajan ukus.

Vinski bar i vinoteka La Bottiglia nalazi se na Bežanijskoj kosi, a svojim gostima nudi oko 50 probranih etiketa domaćih, hercegovačkih, crnogorskih i italijanskih vina.

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...