Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Prezentacija italijanskih vina u baru La Bottiglia

Prezentacija italijanskih vina u vinskom baru La Bottiglia biće održana 12. marta u 19 časova. Prezentaciju će voditi prof. dr Slobodan Jović, a biće predstavljena vina koja ekskluzivno uvoze vlasnici ovog beogradskog vinskog bara. 

Reč je o vinima iz dve vinske kuće, Castello di Buttrio iz regije Friuli i Vecchia Torre iz regije Apulija.

Iz vinarije Castello di Buttrio biće predstavljena vina Mon Blanc, mešavina sorti Tocai friulano, Ribolla gialla, Malvasia istriana, Mon Rouge, od sorti Merlot, Refosco i Cabernet, i vino Friulano, autohtone sotrte Friulano.

Vina koja će ovom prilikom biti predstavljena iz vinarije Vecchia Torre jesu Leverano Reserva, od sorti Negroamaro, Montepulciano, Primitivo, sorte Primitivo, Negroamaro od istoimene sorte, Salice Salentino, mešavina sorti Negroamaro i Malvasia nera, kao i Leverano bianco, sorti Malvasia bianca i Chardonnay, i vino Vermentino istoimene Vermentino.

Share

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.