Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Raspućin u Beogradu

Gastronomska manifestacija pod nazivom Raspućin u Beogradu održana je 19. februara u hotelu Prag. Nastavak sledi već 20. februara.

Uz zvuke ruskih romansi, gosti su imali priliku da probaju kompletan meni čuvenog ruskog restorana Raspućin u Parizu. Ređala su se predjela poput peljmena, kulebjake, seljotke od lososa zatim boršč, pa glavna jela - kavkaski šašlik služen na mačevima, skobljanka, kijevski kotlet i haringa. A za desert, mali iskorak iz ruskog menija - krep Sizet i sibirski sufle.

Specijalni gost večeri bio je Slava Marković, koji je 35 godina upravnik restorana Raspućin. On je prisutne uputio u to ko je od svetskih zvezda bio stalni gost u ovom pariskom restoranu, pa su tako imali priliku da saznaju da su Marlon Brando i Jul Briner uživali u šašliku, Rakel Velč u peljmenima, a Grejs Keli u sibirskom sufleu.

Ovom prilikom emitovan je i film o Slavi Markoviću, u kojem se kao gosti restorana pojavljuju i čuvene ličnosti poput Nikite Mihalkova, Bulata Okudžave, Evgenija Jevtušenka, Šarla Aznavura, Natali Vud, Pola Belmonda i mnogih drugih.

Nastavak ove gastronomske priče sledi 20. februara, na istom mestu. 

- Ovo je prvi u nizu događaja koji će se odrzavati u hotelu Prag. Sledeće priče pratiće istorijat španske, meksičke, latinoameričke, grčke kuhinje, a nakon toga i drugih svetskih gastronomija, sve što nam gosti predlože - istakao je Negovan Stefanović, autor projekta Istorija gastronimije, u sklopu kojeg je organizovan događaj Raspućin u Beogradu.

Share

Najnovije vesti


Prvi srpski zeleni hotel

Hotel Zlatibor Mona je prvi srpski hotelski brend koji je nagrađen međunarodnim eko-sertifikatom “Zeleni ključ”. Reč je o vodećem standardu izvrsnosti u oblasti ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turizmu.Pane e vino

U Westu 65, na Novom Beogradu, smešten je mediteranski restoran Pane e vino. Poznat je po svom kvalitetu hrane i usluge i po tome što je jedan od retkih prestoničkih ugostiteljskih objekata u kojima može da se uživa u ukusu hrane bez duvanskog...Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.