Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Direktor McDonald's-a podneo ostavku zbog loših rezultata

Posle nedavnog saopštenja da je 2014. za McDonald's bila jedna od najtežih godina u poslovanju, Don Tomson, generalni direktor ovog lanca brze hrane, podneo je ostavku posle 25 godina u kompaniji. 

Tomson je bio na čelu američkog lanca dve i po godine i prvi je Afroamerikanac koji je vodio ovu kompaniju od njenog osnivanja 1955. godine, prenosi Beta. Na poziciji generalnog direktora Tomsona, koji je istakao da odlazi zbog loših poslovnih rezultata, zameniće Stiv Isterbruk, takođe dugogodišnji kadar firme, koji je do sada bio prvi potpredsednik, zadužen za brendiranje. 

Iako McDonald's ima više od 36.000 restorana širom sveta, zbog sve jače konkurencije, ali i sve češćeg opredeljenja za zdraviju ishranu, promet je u 2014. godini vidno opao, i to samo u SAD za 4,1 odsto. I vrednost akcija ove firme na berzi je doživela pad od čak šest odsto u toku prošle godine.   

Iz američke centrale ovog lanca brze hrane, doduše, najavljivali su oživljavanje poslovanja, ali čini se da ih je ostavka Tomsona iznenadila.

Share