Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Proces izrade Moravskog piva

Tokom 2013. godine u saradnji sa Carlsbergom, kompanija UnoDrop pokrenula je projekat proizvodnje privatne robne marke piva čiji je rezultat brend Moravsko pivo koje će se od 25. aprila naći u svim prodajnim objektima članova Udruženja. Opsežne pripreme obuhvatale su analize tržišta, odabir artikala i adekvatne vrste pakovanja. Zatim je doneta odluka o cenovnom pozicioniranju i na kraju se pristupilo odabiru imena i kreiranju samog proizvoda što je, kako kaže Aleksandar Vuković, izvršni direktor, bio i najkompleksniji zahvat jer na sam proces utiče dosta subjektivnih faktora koje je teško izmeriti, a potrebno je sve ih pomiriti i svrstati u novu robnu marku. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...