Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Degustacija italijanskih vina

http://marketnetwork.rs/retail/vesti/retail-korporativne-vesti/2585-na-dobrotvornom-bazaru-predstavnici-48-zemaljaPrezentacija italijanskih vina Cantina Terlano iz regije Alto Adige i Paolo Scavino iz Pijemonta održana je u hotelu Park. Sa vinima Cantina Terlano posetioce je upoznala Judit Unterholzner, dok je prezentaciju vina iz porodične vinarije Paolo Scavino održao Rikardo Sgara. 

Od vina iz regije Alto Adige, posetioci su imali priliku da probaju Terlaner Classico iz 2012, Winkl Sauvingnon iz 2012, kao i Terlaner Nova Domus Reserva iz 2010. godine. Pored toga, od Paolo Scovino vina gosti su na degustaciji mogli da probaju i Barolo Classico 2009 i Barolo Bricco Ambriogio 2009. 

Vinarija Terlano, kako je objasnila Judit Unterholzner, akcenat stavlja na proizvodnju vina koja mogu dugo da odležavaju, čak i nekoliko decenija. Tradicija proizvodnje u ovoj vinariji podrazumeva korišćenje hrastovih buradi, a koristi se metoda pod nazivom sur lie, prilikom koje vina sazrevaju u finim kvascima kako bi polako dostigla određeni nivo zrelosti. 

Paolo Scavino je stara, porodična vinarija koju su 1921. osnovali Lorenco Skavino i njegov sin Paolo, a ta porodica se već četiri generacije fokusira na proizvodnju visokokvalitetnih vina koristeći autohtone sorte Dolcetto, Barbera i Nebbiolo. Porodica Skavino se, prema rečima Rikarda Sgare, izdvaja po tome što vodi veliku brigu o vinogradima sa velikom strašću posvećenom teroaru. Oni vitikultutu stavljaju iznad enologije, vrednuju jedinstveni identitet 19 vinograda koje poseduju, a čistoća izraza, kompleksnost i elegancija ono su što žele da dobiju od svojih vina.

Prezentaciju u hotelu Park organizovala je kompanija Passione Italiana, uvoznik ovih vina za Srbiju, a degustacija je završena blind tasting-om vina Shardonnay vinarije Terlano iz 2000. godine.

Share