Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Brad Pitt i Angelina Jolie postaju proizvođači vina

 holivudski par Brad Pitt i Angelina Joli pored glume ući će zajedno i u svet vina. Njih dvoje su postali partneri porodice Perrin, i planiraju da predstave svoj prvi proizvod pod njihovim imenom u martu ove godine. U pitanju je roze Miraval pravljeno od organskog grožđa sa poseda Chateau Miraval u mestu Correns u Francuskoj koje su Pitt i Jolie kupili 2011. godine. Interesantno je da je Miraval ranije proizvođen pod nazivom Pink Floyd, po čuvenom rok bendu koji je snimio svoj poznati album The Wall baš u studiju na ovom imanju.

Ipak, to više neće biti isto vino. Miraval će biti ostavljen da stoji u burićima od nerđajućeg čelika što će pomoći da se dobije cvetna aroma belog ljiljana i svetliji ukus jagode i maline. Etiketa na flaši će nositi oznaku Jolie-Pitt i Perrin. Perrin je porodica sa dugim iskustvom u svetu organskih vina, ali i slavni glumac i glumica su učestvovali u odlukama o spravljanju ovog rozea, kao i u kreiranju izgleda flaše i etikete. Planira se i kreiranje belih vina na leto, kao i crvenih vina u budućnosti.

Pitt i Jolie nisu jedine slavne ličnosti koje su se upustile u svet proizvodnje alkoholnih pića. Samo u 2012. u proizvodnju vina uključili su se i Drew Barrymore, Fergi i Richard Gere, a Pittov prijatelj George Clooney, nedavno je pustio u prodaju sopstvenu tekilu pod nazivom Casamigos. 

 

 

Share