Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Meni za Oskara

Nakon dodele Oskara, koja će biti održana 24. februara u Los Anđelesu, zvanice će se iz Kodak teatra preseliti na takozvani Guvernerov bal, za koji je meni osmislio poznati šef Volfgang Pak, a sada ga i obelodanio. 

Posle strogih dijeta koje će holivudske zvezde držati kako bi u punom sjaju prošetale   crvenim tepihom dok budu ulazile u Kodak teatar na dodelu Oskara, po završetku ceremonije moći će da odahnu i izgubljene kalorije nadoknade ukusnim specijalitetima. Gosti će na svečanom prijemu moći da biraju između 50 različitih jela, među kojima su i salata od kelja, dimljeni jastog, pita od piletine sa crnim tartufima, salata od cvekle sa orasima, salata od japanske zelene breskve, grilovane artičoke i fileti tune. Za ljubitelje italijanske kuhinje biće tu i raznih vrsta pica, ali ovaj put biće to veganske mini pice i služiće se kao predjelo, dok će sladokusci posebno uživati u čokoladnim figuricama Oskara, prelivenim zlatnim prahom. 

Volfganag Pak bio je glavni kuvar i na prethodnih 18 ceremenija povodom dodele Oskara i pozlaćene čokoladne figurice već su postale njegov zaštitni znak. On, kako prenosi Rojters, ističe da je ovo bila godina sa raznovrsnim filmovima i da se zbog toga odlučio za raznovrsni meni, tako da i najizbirljiviji gosti mogu da probaju zanimljive specijalitete.  

Na Guvernerovom balu za 1.500 gostiju hranu će pripremati 300 kuvara, a služiće ih 650 konobara.

Share