Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Međunarodni Sajam slatkiša

U Kelnu će se od 27. do 30. januara 2013. godine održati Međunarodni Sajam slatkiša sa ciljem predstavljanja inovacija i nove procesne tehnologije za pakovanje i proizvodnju.

Sajam će ugostiti celokupan spektar dobavljača industrije slatkiša kao i posetioce iz 141 zemlje sveta. Ovaj događaj okupiće kupce iz veleprodaje i maloprodaje slatkiša. Kao gosti ovog sajma najavili su se i predstavnici prodavnica zdrave hrane, mnogih konditorskih specijalizovanih lokala, kao i predstavnici poslastičara, pekara, kafića.

Prošle godine na ovom sajmu je bilo nešto više od 1.300 izlagača koji su imali iznajmljen prostor za prezentovanje svojih usluga i proizvoda. Svojim trgovinskim idejama privukli su pažnju oko 40.000 posetilaca, pruživši im priliku da se informišu o inovacijama i trendovima u sveri proizvodnje sltkiša, kao i da degustiraju i analiziraju proizvode.

Proizvodi se izlažu u različitim sektorima od kojih su neki posebno rezervisani za čokoladu, keks, grickalice, sladoled. Međunarodni Sajam slatkiša prvi put se održao 1971. godine.

Share