Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Reč je o ugovoru  kojim bi se određeni asortiman proizvođača piva prodavao u poslovnim objektima i prostorima na Štrandu, poznatom novosadskom kupalištu.

 

Hotel Slavija Garni nedavno je prodat vlasniku Industrije mesa Matijević, Petru Matijeviću.

 

Da li vam se dogodilo da vam sobarica uđe u sobu u hotelu iako ste na vrata okačili natpis “Ne uznemiravaj”?

 

Trag fondacija, uz podršku Evropske unije, Fondacije Č.S. Mot i Fondacije braće Rokfeler (RBF), raspisuje konkurs za Virtus nagradu za filantropiju uz podršku.

 

Najviši hotel na svetu trenutno je hotel JW Marriott Marquis.

 

Vredan preko milijardu američkih dolara, jedan je od najuspešnijih brendova kompanije Coca-Cola

 

Izgleda da je Lovefest ove godine odlučio da ne prestaje sa iznenađenjima sve do avgusta i dvanaestog izdanja čuvenog festivala iz Vrnjačke Banje.

 

Krajem decembra, među ugostiteljima u Beogradu, pored dočeka Nove godine, glavna tema bila je “posao u beogradskom Hiltonu”.

 

Novi indeks pod nazivom EU Cappuccino rangira države članice Evropske unije na osnovu toga koliko građane košta kafa s mlekom.

 

Od početka 2018. godine do dočeka Srpske nove godine, Skadarliju je posetio rekordan broj stranih i domaćih turista.

 

Peti put za redom, Beogradski festival igre, Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile priređuju reviju filmova pod nazivom "Dani igre".  Od 24-28. januara 2018., publika će moći da prati premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i umetničkih filmova.

 

Za malo više od tri meseca, fanovi serije Game of Trones biće u prilici da praktično žive u svojoj omiljenoj seriji.

 

Sva jela sa menija potpisuje čuveni šef Masimo Botura.

 

U Londonskom kafiću The Tea Terrace gosti osim standardnog kapućina, odnedavno mogu da popiju i selfićino.

 

Share Square je prvi kafić u Srbiji u kome gosti ne plaćaju račun za piće koje su popili, već plaćaju vreme provedeno unutar kafića.

 

Doček Nove godine i sva usputna praznična slavlja manje-više su prošla. Ostalo nam je još da sačekamo Srpsku novu godinu, pa da se ozbiljno „bacimo“ na posao.

 

Za dobru atmosferu pobrinuće se gradski DJ-ovi sa Goranom Starčević na čelu.

 

Na tradicionalnom, sedmom po redu događaju Pivo služi Evropi koju organizuje evropsko udruženje pivara, potvrđeno je da se pozitivan trend pivarske industrije nastavlja.

 

Nakon svečanog otvaranja zimske sezone na Staroj planini, svečano je i otvoren hotel Babin zub.

 

Čuveni zemunski restoran Venecija je u ponovljenoj aukciji prodat investitoru iz Švajcarske, Johanu Peteru Cigeru.

 

Specijalno izdanje BIP piva sa likovima prvotimaca Fudbalskog kluba Crvena zvezda pojaviće se u trgovinama i ugostiteljskim objektima širom Srbije. Kuriozitet je da će se na bocama BIP piva pojaviti likovi čak 24 fudbalera Crvene zvezde, u okviru kampanje koja predstavlja omaž fudbalerima, navijačima i klubu Crvena zvezda.

 

Pod sloganom „Prestonica“, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, u okviru svog petnaestog izdanja od 15. marta - 4. aprila, predstavlja publici izuzetan program.

 

Peti put za redom, Beogradski festival igre, Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile priređuju reviju filmova pod nazivom "Dani igre".  Od 24-28. januara 2018., publika će moći da prati premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i umetničkih filmova.

 

Gosti su uživali u odličnom izboru vina i izvrsnoj hrani koju su za ovu priliku pripremali kuvari iz Evrope i regiona i kuvari restorana Tikveš u Kavadarcima.

 

Najnovije vesti


Miris hrane Ili miris duvana - 2

U prošlom broju pokrenuli smo akciju da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživatiTabor

 

Restoran Tabor je za 33 godine, koliko postoji, ugostio mnoge goste, od najviših državnih zvaničnika do čuvenih gradskih boema. Zahvaljujući dobroj hrani, predanom osoblju i pravoj kafanskoj muzici, uz posvećene kafedžije, porodicu Mrđenović, i...Retki su ugostitelji koji plaćaju na vreme

Distributeri časopisa Cafebar network Spirit&Food

Kada smo prvi put pre nekoliko godina posetili distributere našeg časopisa, distributersku kuću Spirit&Food, kancelarije i magacin nalazili su se u Zemunu. U međuvremenu su se zbog proširenja...Ugostitelji nisu koncertna agencija

PROVOD NA UGOVOR (2)

Iako je davno prošlo vreme kada su muzičari mesecima nastupali u jednom lokalu, novi kolektivni ugovor o izvođačkom radu ugostitelje stavlja u poziciju poslodavaca muzičarima, što im, kažu, nikako ne odgovara! Austrijanac najbolji na svetu

Mario Hofferer, IBA Bartender of the Year 2017

Svetsko prvenstvo u pravljenju koktela, IBA World Cocktail Championships, ove godine održano je u Kopenhagenu, u Danskoj. Takmičari su odmeravali snage u najvećoj gradskoj hali Oksnehallen, a prvi...