Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Organizacija Wine Jam iz Beograda, u saradnji sa holandskim vinskim novinarom i publicistom Paul Balke-om, organizovala je vinsku turu kroz Srbiju za osam uglednih novinara i stručnjaka iz EU, Rusije i SAD.

 

Majstori pripreme koktela dobili su novi izazov- Negroni okršaj - koji poziva sve barmene da od 26. maja do 05. juna 2017. naprave čuveni „negroni“ koktel sa svojim ličnim pečatom i učestvuju u takmičenju koje ih može odvesti u prestižnu Campari Akademiju u Milanu. 

 

Restoran Ananda Gagana mogao bi ove godine osvojiti Mišlenovu zvezdicu, ali Anand već razmišlja o novom poduhvatu.

Pošto je osvojio treću pobedu u Asia’s 50 Best awards, a rezervacija u restoranu se čeka mesecima, šef Gagan je odgovorio: Zatvaram restoran!

 

Četvrta Premium Spirits konferencija, ovoga puta je bila posvećena ne samo najnovijim trendovima na tržištu premijum alkoholnih pića već i unapređenju iskustva potrošača kao krajnjih konzumenata.

 

Proizvodi Fruvita Ceđene jabuke & ništa više i Hello! multivitamin kompanije Fruvita, nagrađeni su prestižnim nagradama Superior Taste Award za 2017. godinu od strane Internacionalnog instituta za ukus i kvalitet (iTQi) sa sedištem u Briselu.

 

Na makiškoj strani Ade Ciganlije jutros je izbio požar.

 

Na ovogodišnjem ocenjivanju vina u Londonu u organizaciji Decanter World Wine Awards vina Plantaža okitila su se sa 6 medalja. U konkurenciji 17.250 uzorka vina iz celog sveta, ocenjivanih od strane 219 istaknutih vinskih eksperata sa svih svetskih kontinenata

 

Na prvoj sednici je zaključeno da se prioriteti Grupacije odose na izmene Zakona/Pravilnika iz oblasti ugostiteljskog sektora poput zatvaranja ugostiteljskih objekata, regulisanja visine napojnice u lokalima...

 

Letnja sezona samo što nije krenula, a ugostitelji u gradu još uvek nisu dobili dozvole za postavljanje bašta koje su simbol Beograda. Kako kažu, zahteve su podneli i pre Nove godine, ali im rešenja još uvek nisu stigla.

 

Dodeljene su 4 šampionske nagrade, 86 medalja i proglašen Apsolutni pobednik ovogodišnjeg Portugieser Du Monde.

 

Ovde se više ni ne osećam kao gost, više sam kao domaćin. Počeo sam i da kuvam zajedno sa šefom kuhinje - rekao je Vuk Kostić na svečanom otvaranju. 

 

Tomazi je i dugogodišnji reprezentativac i kapiten italijanske kulinarske reprezentacije.

 

Iako je tek otvorena, ljubitelji piva su već kupili 12.000 žetona.

 

Ova sada već poznata manifestacija će se ove godine održati od 8. do 22. maja 2017

 

Za vinariju Tikveš ovo priznanje je izuzetno značajno, jer nagrade za rose vina su uglavnom rezervisana za zemlje poput Francuske, Italije ili Španije.

 

Konferencija će okupiti više od 200 učesnika turističke privrede Srbije i okolnih zemalja.

 

Kupio ga je  Amerikanac Majk Paterson koji ga čak nije ni probao.

 

Povodom svetskog dana vina, 25. maja 2017. jagodinski restoran 360 & Sky Lounge organizuje svoj prvi festival vina.

 

Pored kulturno-umetničkog programa, u organizaciji Društva Skadarlija i Sacena uručena je nagrada Zlatna čaša gostoljublja

 

Prvi festival ukusa knjige, kafe i čokolade održaće se od 12. do 14.maja 2017., u SKCNS Fabrika u Novom Sadu. Jedinstveni festival na našim prostorima okupiće oko 40 izlagača, od velikih brendova kafa, čokolada.

 

Suši restoran Bizu ove godine našao se na listi Top 12 beogradskih restorana u okviru tradicionalne akcije CafeBar network recommends 2017.

 U čuvenoj mađarskoj vinskoj regiji Vilanji je po peti put održano takmičenje na kojem su organizatori okupili sve proizvođače portugizera iz celog sveta, odnosno iz cele Centralne Evrope, gde se ova sorta grožđa i uzgaja.

 

Ekipa CafeBar networka posetila je ovaj riblji restoran na Senjaku i razgovarala sa vlasnicima Srbinom, Srbislavom Veljićem i Hrvatom Hrvojem Horvatinom.

 

U pivaru u Čelarevo do sada je uloženo oko 220 miliona evra, a ove godine Crasberg obeležava 125 godina postojanja.

 

Najnovije vesti


Izgoreo klub Koketa

Na makiškoj strani Ade Ciganlije jutros je izbio požar.Više zaradimo kada delimo

Pitali smo konobare da li se više zaradi kada se bakšiš deli ili neUgostiteljima su važni komentari gostiju!

U pokušaju da se gostima na jednom mestu prikaže izbor svih restorana, barova, etno-sela, kafića, kafeterija, kafana, stvara se masovna i nepregledna prezentacija lokala. Upravo zbog toga, mnoge informacije nisu tačne, te se tako u ponudi mogu...Gde je zapelo sa baštama

Zašto centralne gradske Opštine u Beogradu  „teraju” ugostitelje da rade nelegalno...

Letnja sezona samo što nije počela, a ugostitelji još uvek nisu dobili dozvole za postavljanje bašta koje su simbol Beograda. Kako kažu, zahteve su podneli i...Šabac

Kažu da je Šabac između dva svetska rada imao najviše kafana po glavi stanovnika. I danas taj grad može da se pohvali velikim brojem ugostiteljskih objekata. Većina njih smeštena je u strogom centru, u pešačkoj zoni. Ponuda je vrlo raznovrsna, a...