Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti

Iako su praznici uveliko prošli, zimska čarolija ipak ne napušta domove. Vreme provedeno u toplom domu je čarobnije od svakog drugog trenutka. Dan je i dalje kratak, hladan i često sumoran, pa jedino što preostaje jeste da nakon radnog dana sa porodicom i prijateljima organizujete druženje. A druženje samo može da bude ugodnije ukoliko se „začini“ savršenom šoljicom Barcaffe Perfetto espressa, precizno nijansiranog balansa između snažnog ukusa i nežne arome.

Pozovite prijatelje, organizujte Perfetto dan i obradujte ih kafom pripremljenom iz Barcaffè Perfetto kapsula.

Barcaffè Perfetto pruža vam mogućnost da u svom domu uživate u divnom ukusu kafe, a priprema se lako i brzo i na Nescafe Dolce Gusto i Nespresso kompatibilnim aparatima. Upravo je ovo odličan razlog da ne napuštate topli dom, i sa najdražim ljudima uživate u kombinaciji dugogodišnjeg iskustva i istinske posvećenosti kafi.

Kako bi zadovoljili različite ukuse svojih priljatelja, možete se odlučiti za Barcaffè Perfetto Espresso – mali espreso s puno arome, Cappuccino – kremasto zadovoljstvo i punoća ukusa stvorena za uživanje u svakom danu, Caffè Latte – pravi spoj ukusa uz dašak nostalgije i Macchiato Irish Cream – napitak sa aromom Irske kafe, kremaste strukture i bogate pene, a koji se mogu pripremati na svim Dolce Gusto kompatibilnim aparatima. Za Nespresso aparate dostupan je Perfetto Espresso – u kojem su isprepleteni ukusi slatkastih medenih nota i čokolade, sa prijatno zaokruženom cvetnom aromom. Tu je i Single Origin Ethiopia – karakterističan po mirisu cvetova pomorandže i jasmina, kao i Perfetto Single Origin Brazil – ukus u kom prevladava aroma čokolade i prepečenih orašastih plodova.

Svaku od Perfetto kapsula možete poručiti putem sajta, gde vas očekuju pokloni iz Perfetto kolekcije - šoljica za poneti, set za dekorisanje kafe, originalne kašičice i kutija za kapsule. Ispijanjem gutljaja kafe pripremljene iz Barcaffè Perfetto kapsula, poželećete da se Perfetto dan nikada ne završi i zasigurno će vas motivisati da ovakvo uživanje sa prijateljima ponovite što je pre moguće.

 

China Wine

Najveće i najprestižnije takmičenje vina i alkoholnih pića u Kini koje ocenjuje 100 sudija ,,China Wine & Spirits Awards Best Value 2020 ” ovenčalo je ,,Terrasse à L’Ombre” iz 2018. godine dvostrukom zlatnom medaljom. Francuska vinarija „Château de Gourdon“ na tržište Srbije plasirala je ekskluzivna premium vina tokom 2019. godine, a Terrasse à L’Ombre biće dostupno na srpskom tržištu početkom februara meseca 2020. godine. Ovo vino potiče sa mikrolokacije i proizvodi se u organičenim količinama. Ekspresija podneblja nalazi se u svakoj čaši, a dokaz za to je druga nagrada koju je osvojila ova vinarija na svetskim takmičenjima.

Dvostruka zlatna medalja za Tikvešovo vino Terrasse a L’Ombre

Vino ,,Terrasse à L’Ombre“ iz vinarije ,,Château de Gourdon” koja se nalazi na jugu doline reke Rone deo je portofilija vinarije,,Tikveš“ od novembra 2018. godine.

Ovo vino je simbioza Širaza (65%) i Grenache Noir (35%). Jedinstvenost vina čine izražene arome šumskog voća, slatkih orijentalnih začina i aromatičnog bilja sa elegantnim dugim finišom. Francuska vinarija „Château de Gourdon“ plasirala je vrhunska premium vina koja imaju jedinstven karakter, izvanredan kvalitet i osvajaju publiku širom sveta. Vino „Terrasse à L'Ombre 2018“ je šesto vrhunsko vino iz portfolija vinarije ,,Château de Gourdon” visokog kvaliteta.

Bronzana medalj za Vranec Special Selection iz Tikveša

Na istom takmičenju, bronzanom medaljom sudije su nagradile ,,Vranec Special Selection“ iz 2016. godine koje odlikuje kompleksnost aroma bobičastog voća i začina. Nadaleko poznata sorta ,,Vranac" je identitet celog regiona, a njegova unikatnost kao autohtone sorte prepoznata je i od strane sudija i nagrađena.

Ovaj izuzetan uspeh našem regionu otvara vrata na tržište Kine i potvrđuje vrhunski kvalitet. Na ovom prestižnom takmičenju su uvoznici, distributeri, trgovci i somelijeri vina i alkoholnih pića iz celog sveta.

 

Barcaffè je tokom decenijske potrage za savršenom šoljicom espresa i precizno nijansiranim balansom snažnog ukusa i nežne arome, kreirao Barcaffè Perfetto kapsule vrhunskog kvaliteta. 

 

Tokom praznične sezone svi osećamo pritisak zbog te jedne noći, Novogodišnje noći – želimo da na vreme završimo sve obaveze na poslu i ispoštujemo rokove, da priredimo pravo iznenađenje najmilijima, pa se trudimo da im odaberemo najbolji poklon, obilazeći sve prodavnice po gradu, biramo novu garderobu i savršenu odevnu kombinaciju za doček

 

Bez obzira na to da li vas je uhvatila novogodišnja euforija, pa danima jurite gradom u potrazi za raznim poklonima, ili ste fokusirani samo na jedan (koji zato mora biti savršen) – potraga za idealnim darom nikada nije bila laka

 

Nakon velikog uspeha koji je Drive Cafe kampanja imala zahvaljujući jedinstvenom ručnom mlinu postavljenom u centru Beograda, kompanija NIS nastavlja da nagrađuje ljubitelje Drive cafe kafe. 

 

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.

 

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u Nemačkoj

 

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festival

 

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.

 

Mattoni 1873 i PepsiCo završili zajedničku akviziciju kompanije Knjaz Miloš, srpskog proizvođača mineralne vode i bezalkoholnih pića 

 

Odgovorna konzumacija alkohola i briga o okolini pre svega!

 

U četvrtak 15.08.2019. svečano je otvoren restoran ,,Banjica” koji će raditi u okviru kompanije SP RESORT Stara planina. Posetioci restorana će od sada moći da uživaju u najraznovrsnijim specijalitetima po kojima je ovaj kraj nadaleko poznat

 

Novo leto znači nove avanture! Sa dolaskom najsunčanijeg godišnjeg doba dolazi i inspiracija za opuštene letnje večeri na terasama, u dvorištima i na plažama, okupljanja na gradskim krovovima i ispijanje šarenih koktela. Vreme je da pustite omiljenu muziku, okupite društvo i u potpunosti uživate u svim mogućnostima koje leto nudi – ali odakle početi?

 

METRO AG like-for-like prodaja uvećana je za 3.4% u Q3 2018/19, u odnosu na prošlu godinu Porast zabeležen u svim regionima, sem u Rusiji

 

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom

 

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve ugostitelje koji idu u korak sa inovacijama u industriji

 

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju ugođaj ljubiteljima kafe, sa pobednicima Barcafé Barista Cup-a, takmičenja u latte art-u koje je u maju održano u Beogradu, razgovarali smo o njihovom poslu, dobrom espresu, kao i o drugim latte art zanimljivostima

 

Novi projekat "Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana" je projekat pod kojim će se izgraditi veze za povezivanje zemalja regiona u pravcu promocije Balkana kao vinskog regiona

 

Nakon višegodišnjeg uspešnog rada i četiri lokacije u Beogradu, poznati proizvođač macaronsa, torti, kolača, sladoleda i slatkih poklon proizvoda, Home Made Company, odlučio je da prvo prodajno mesto u Crnoj Gori otvori u kompleksu Porto Montenegro. 

 

Za zaposlene u italijanskom sektoru kafe već je postala tradicija da se svake druge godine sastaju u sedištu Bazzara Espresso na samitu Trieste Coffee Experts, koji organizuju braća Bazzara, idejni tvorci tog događaja, vlasnici italijanske kompanije koja se bavi proizvodnjom kafe visokog  kvaliteta i koja je jedna od vodećih agencija  za komunikaciju o kafi u Italiji, autori poznatih knjiga o kafi i osnivači Akademije Bazzara (trening centar SCA Premier smešten u Trstu, glavnom gradu espresso kafe)

 

CAMPARI MASTERCLASS I NEZABORAVNA ŽURKA U SRCU BEOGRADA

Svetski poznati barmen Davide Fornasijero održao masterclass našim barmenima u okviru Campari Unlock the Unexpected žurke

 

O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine priznati i ugledni profesionalci iz kreativnih, PR, digitalnih agencija i produkcijskih kuća iz Srbije i regiona

 

Biti barista znači biti vrhunski poznavalac kafe, ali biti najbolji među onima kojima su kafa i napici od kafe i posao i strast predstavlja veliki uspeh

 

Najnovije vesti


U dijalogu sa životom

Jovan Mrđenović

Kada je daleke 1968. golobradi dečak krenuo put Beograda iz užičkog sela Ravni tapkajući prašnjavim drumom, bio je opsednut silnim mislima i velikim uzbuđenjem. Napuštao je selo za koje ga vezuju sva saznanja i uspomene. Rođen u...



Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.



Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....



Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...



Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...