Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Ivan Simić i Marko Milovanović, Zapata

Fajitas Al Gusto

5 sosova (Piko de Galo, Gonzales, Salsa Pikante, Rahas, Gvakamole)

velika tortilja

100 g pirinča

250 g miksovanog mesa ili mesa po izboru

Priprema: Meso izgrilovati i dodati u činijicu u koju smo najpre stavili zagrejan pirinač i preliti sa malo maslinovog ulja. Činiju postaviti u sredinu između sosova i služiti uz tortilju.

 

Burito Zapata

miks piletina, junetina, svinjetina

50 g dimljenog kačkavalja

50 g iceberg salate

30 g sosa

30 g piko de galo 

5 g fajitas začina

Meso izgrilovati na roštilju, a tortilju namazati sosom. Zatim dodati salatu, kačkavalj, piko de galo i začin fajitas. Preko toga dodati meso i uviti kao palačinku, služiti uz tex mex sos i krompir sa dodatkom šarene salate kao ukrasom.

 

Enchilada

150 g grilovanog pilećeg mesa

50 g dinstanih pečuraka

80 g dimljenog kačkavalja

tortilja

salata

salsa pikante

sos

20 g crvenog luka

Priprema: tortilju preliti jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Dodati u tortilju dinstane pečurke, grilovanu piletinu i kačkavalj. Preklopiti tortilju napola i tako zagrejati u mikrotalasnoj 2 minuta. Ugrejanu tortilju staviti na tanjir i prekriti salatom, a preko toga preliti sos. Ukrasiti lukom i služiti uz salsu pikante i malo naćosa.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. 



Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. 



Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.



Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.



Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.