Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Ivan Simić i Marko Milovanović, Zapata

Fajitas Al Gusto

5 sosova (Piko de Galo, Gonzales, Salsa Pikante, Rahas, Gvakamole)

velika tortilja

100 g pirinča

250 g miksovanog mesa ili mesa po izboru

Priprema: Meso izgrilovati i dodati u činijicu u koju smo najpre stavili zagrejan pirinač i preliti sa malo maslinovog ulja. Činiju postaviti u sredinu između sosova i služiti uz tortilju.

 

Burito Zapata

miks piletina, junetina, svinjetina

50 g dimljenog kačkavalja

50 g iceberg salate

30 g sosa

30 g piko de galo 

5 g fajitas začina

Meso izgrilovati na roštilju, a tortilju namazati sosom. Zatim dodati salatu, kačkavalj, piko de galo i začin fajitas. Preko toga dodati meso i uviti kao palačinku, služiti uz tex mex sos i krompir sa dodatkom šarene salate kao ukrasom.

 

Enchilada

150 g grilovanog pilećeg mesa

50 g dinstanih pečuraka

80 g dimljenog kačkavalja

tortilja

salata

salsa pikante

sos

20 g crvenog luka

Priprema: tortilju preliti jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Dodati u tortilju dinstane pečurke, grilovanu piletinu i kačkavalj. Preklopiti tortilju napola i tako zagrejati u mikrotalasnoj 2 minuta. Ugrejanu tortilju staviti na tanjir i prekriti salatom, a preko toga preliti sos. Ukrasiti lukom i služiti uz salsu pikante i malo naćosa.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...