Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Ivan Simić i Marko Milovanović, Zapata

Fajitas Al Gusto

5 sosova (Piko de Galo, Gonzales, Salsa Pikante, Rahas, Gvakamole)

velika tortilja

100 g pirinča

250 g miksovanog mesa ili mesa po izboru

Priprema: Meso izgrilovati i dodati u činijicu u koju smo najpre stavili zagrejan pirinač i preliti sa malo maslinovog ulja. Činiju postaviti u sredinu između sosova i služiti uz tortilju.

 

Burito Zapata

miks piletina, junetina, svinjetina

50 g dimljenog kačkavalja

50 g iceberg salate

30 g sosa

30 g piko de galo 

5 g fajitas začina

Meso izgrilovati na roštilju, a tortilju namazati sosom. Zatim dodati salatu, kačkavalj, piko de galo i začin fajitas. Preko toga dodati meso i uviti kao palačinku, služiti uz tex mex sos i krompir sa dodatkom šarene salate kao ukrasom.

 

Enchilada

150 g grilovanog pilećeg mesa

50 g dinstanih pečuraka

80 g dimljenog kačkavalja

tortilja

salata

salsa pikante

sos

20 g crvenog luka

Priprema: tortilju preliti jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Dodati u tortilju dinstane pečurke, grilovanu piletinu i kačkavalj. Preklopiti tortilju napola i tako zagrejati u mikrotalasnoj 2 minuta. Ugrejanu tortilju staviti na tanjir i prekriti salatom, a preko toga preliti sos. Ukrasiti lukom i služiti uz salsu pikante i malo naćosa.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...