Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Ivan Simić i Marko Milovanović, Zapata

Fajitas Al Gusto

5 sosova (Piko de Galo, Gonzales, Salsa Pikante, Rahas, Gvakamole)

velika tortilja

100 g pirinča

250 g miksovanog mesa ili mesa po izboru

Priprema: Meso izgrilovati i dodati u činijicu u koju smo najpre stavili zagrejan pirinač i preliti sa malo maslinovog ulja. Činiju postaviti u sredinu između sosova i služiti uz tortilju.

 

Burito Zapata

miks piletina, junetina, svinjetina

50 g dimljenog kačkavalja

50 g iceberg salate

30 g sosa

30 g piko de galo 

5 g fajitas začina

Meso izgrilovati na roštilju, a tortilju namazati sosom. Zatim dodati salatu, kačkavalj, piko de galo i začin fajitas. Preko toga dodati meso i uviti kao palačinku, služiti uz tex mex sos i krompir sa dodatkom šarene salate kao ukrasom.

 

Enchilada

150 g grilovanog pilećeg mesa

50 g dinstanih pečuraka

80 g dimljenog kačkavalja

tortilja

salata

salsa pikante

sos

20 g crvenog luka

Priprema: tortilju preliti jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Dodati u tortilju dinstane pečurke, grilovanu piletinu i kačkavalj. Preklopiti tortilju napola i tako zagrejati u mikrotalasnoj 2 minuta. Ugrejanu tortilju staviti na tanjir i prekriti salatom, a preko toga preliti sos. Ukrasiti lukom i služiti uz salsu pikante i malo naćosa.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Da li je to baš tako?

Jovan Mrđenović
ugostitelj

Ne prođe dan da neko od ljudi u poznijim godinama ne zacvili za dobrim starim vremenima i boemskim kafanama kojih više nema



Dobro se dobrim vraća

 Predstavljamo Udruženje Dobro delo... Stefan Nikolić iz Vršca govori nam o misiji, projektima i planovima udruženja čiji je osnivač. Pomisao na to koliko je malo potrebno da se učini dobro delo kada nam se za to ukaže prilika, pokrenula je 2012....



Ujedinjeni u regulisanju bakšiša

Piše: Deana Dimitrijević

Praksa davanja napojnica stara je koliko i ugostiteljstvo, a nastala je spontano. Nisu je nametnuli ni ugostitelji ni gosti, već jednostavno postoji oduvek. Međutim, nijedan pozitivan pravni propis Republike Srbije ne...



Ostajemo bez kultnih kafana

Dragi naši gosti, pošto je vaša omiljena kafana Tašmajdan restitucijom vraćena vlasnicima, koji ne žele s nama da nastave poslovanje, mi vam najsrdačnije zahvaljujemo što smo imali vas kao drage goste i prijatelje – stoji na natpisu koji je...



Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...