Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Ivan Simić i Marko Milovanović, Zapata

Fajitas Al Gusto

5 sosova (Piko de Galo, Gonzales, Salsa Pikante, Rahas, Gvakamole)

velika tortilja

100 g pirinča

250 g miksovanog mesa ili mesa po izboru

Priprema: Meso izgrilovati i dodati u činijicu u koju smo najpre stavili zagrejan pirinač i preliti sa malo maslinovog ulja. Činiju postaviti u sredinu između sosova i služiti uz tortilju.

 

Burito Zapata

miks piletina, junetina, svinjetina

50 g dimljenog kačkavalja

50 g iceberg salate

30 g sosa

30 g piko de galo 

5 g fajitas začina

Meso izgrilovati na roštilju, a tortilju namazati sosom. Zatim dodati salatu, kačkavalj, piko de galo i začin fajitas. Preko toga dodati meso i uviti kao palačinku, služiti uz tex mex sos i krompir sa dodatkom šarene salate kao ukrasom.

 

Enchilada

150 g grilovanog pilećeg mesa

50 g dinstanih pečuraka

80 g dimljenog kačkavalja

tortilja

salata

salsa pikante

sos

20 g crvenog luka

Priprema: tortilju preliti jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Dodati u tortilju dinstane pečurke, grilovanu piletinu i kačkavalj. Preklopiti tortilju napola i tako zagrejati u mikrotalasnoj 2 minuta. Ugrejanu tortilju staviti na tanjir i prekriti salatom, a preko toga preliti sos. Ukrasiti lukom i služiti uz salsu pikante i malo naćosa.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži