Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Saša Najdanović, Restoran 27

Poširana ćuretina Brassetano

Ćureći file napuni se pršutom Parma, dimljenom tunom i kornišonima mariniranim u medu, i uvije se u rolne. Aluminijumska folija namaže se maslinovim uljem i u nju se uvije rolovana ćuretina. Tako pripremljeno meso kuva se oko 15 minuta u mešavini vode i Coca-Cole. Služi se sa dva različita salat bara po izboru. Barovi se sastoje od vezanih salata na bazi italijanskih elemenata.Karpaćo od rolovane prasetine

Iz rolovane prasetine iscedi se sva masnoća u vlažnoj krpi, pa se tako pripremljeni komadi mesa ređaju u obliku tornja s krotonima, mocarelom, svežim paradajzom i čipsom od parmezana.

Kao garnirung služi se rizzot milanesse, koji se pravi od arborio pirinča, maslinovog ulja, belog vina, sira provolone dolce i šafrana.


 

Voćni tart od jabuke

Ovaj specijalitet služi se sa dve vrste parfea – mohito i crveni parfe.

Mohito parfe pravi se od sladoleda limete, bakardija i dosta sveže nane.

Crveni parfe čine pomorandža, limeta, sladoled od limuna, džin i bosiljak.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Nepušački lokali u Beogradu

Prema podacima iz 2013. godine (a noviji se očekuju u tekućoj, 2019. godini), u Srbiji puši svaki treći stanovnik stariji od 15 godina, njih čak 34,7%, dok je u Beogradu taj udeo tek nešto manji od nacionalnog proseka i iznosi 31,6%Četvrti festival kraft piva stiže u grad!

Vrteška koja će zavrteti Beograd: Četvrti festival kraft piva stiže u grad!CLOSE EYES, TASTE FOOD, DRINK WINE

Ekskluzivna večera Be@Château Lagrange – UNPRECEDENTEDJameson Green Up žurka

Jameson irski viski je i ove godine okupio više od 1000 najvernijih fanova i poznatih gradskih lica na zanimljivoj Green UP žurci održanoj u Beogradu.Prijavi se za Barcaffé Barista Cup

Prijavi se za Barcaffé Barista Cup – prvo regionalno latte art takmičenje