Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Saša Najdanović, Restoran 27

Poširana ćuretina Brassetano

Ćureći file napuni se pršutom Parma, dimljenom tunom i kornišonima mariniranim u medu, i uvije se u rolne. Aluminijumska folija namaže se maslinovim uljem i u nju se uvije rolovana ćuretina. Tako pripremljeno meso kuva se oko 15 minuta u mešavini vode i Coca-Cole. Služi se sa dva različita salat bara po izboru. Barovi se sastoje od vezanih salata na bazi italijanskih elemenata.



Karpaćo od rolovane prasetine

Iz rolovane prasetine iscedi se sva masnoća u vlažnoj krpi, pa se tako pripremljeni komadi mesa ređaju u obliku tornja s krotonima, mocarelom, svežim paradajzom i čipsom od parmezana.

Kao garnirung služi se rizzot milanesse, koji se pravi od arborio pirinča, maslinovog ulja, belog vina, sira provolone dolce i šafrana.


 

Voćni tart od jabuke

Ovaj specijalitet služi se sa dve vrste parfea – mohito i crveni parfe.

Mohito parfe pravi se od sladoleda limete, bakardija i dosta sveže nane.

Crveni parfe čine pomorandža, limeta, sladoled od limuna, džin i bosiljak.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...