Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Saša Najdanović, Restoran 27

Poširana ćuretina Brassetano

Ćureći file napuni se pršutom Parma, dimljenom tunom i kornišonima mariniranim u medu, i uvije se u rolne. Aluminijumska folija namaže se maslinovim uljem i u nju se uvije rolovana ćuretina. Tako pripremljeno meso kuva se oko 15 minuta u mešavini vode i Coca-Cole. Služi se sa dva različita salat bara po izboru. Barovi se sastoje od vezanih salata na bazi italijanskih elemenata.



Karpaćo od rolovane prasetine

Iz rolovane prasetine iscedi se sva masnoća u vlažnoj krpi, pa se tako pripremljeni komadi mesa ređaju u obliku tornja s krotonima, mocarelom, svežim paradajzom i čipsom od parmezana.

Kao garnirung služi se rizzot milanesse, koji se pravi od arborio pirinča, maslinovog ulja, belog vina, sira provolone dolce i šafrana.


 

Voćni tart od jabuke

Ovaj specijalitet služi se sa dve vrste parfea – mohito i crveni parfe.

Mohito parfe pravi se od sladoleda limete, bakardija i dosta sveže nane.

Crveni parfe čine pomorandža, limeta, sladoled od limuna, džin i bosiljak.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži