Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Nedeljko Jerković, Milagro

Paella de marisco (za četiri osobe)

 

Sastojci:

1 dl maslinovog ulja,
10 g soli,
300 g očišćenih lignji,
100 g kozica,
100 g sipe,
150 g svežih dagnji,
250 g gambora,
400 g pirinča,
1 l ribljeg fonda,
2 šafrana,
100 g boranije.

Priprema: u tiganj za paelju staviti ulje i so, zagrejati i dodati morske plodove, malo propržiti, pa dodati pirinač, malo ga glazirati i dodati šafran, boraniju i riblji fond. Kuvati dvadesetak minuta bez mešanja.

 


 

Rape a la marinera (za dve osobe)

Sastojci: 0,5 dl maslinovog ulja, 1 dl belog vina, 500 g grdobe, 250 g vongola, 250 g gambora, 200 g pasiranog paradajza.

 

Priprema: grdobu uvaljati u brašno i staviti na zagrejano ulje, peći s jedne strane, okrenuti i dodati gambore, vongole i vino. Posle nekoliko minuta dodati paradajz i so, pa dinstati još desetak minuta.

 

 


 

Biftek na vrelom tanjiru

Sastojci: 300 g bifteka, 150 g krompira, 150 g paprika, 50 g mladog luka.

 

Priprema: biftek opeći sa svih strana, povrće grilovati. Biftek iseći na slajsove i servirati s povrćem.

 

 

 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...