Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Nedeljko Jerković, Milagro

Paella de marisco (za četiri osobe)

 

Sastojci:

1 dl maslinovog ulja,
10 g soli,
300 g očišćenih lignji,
100 g kozica,
100 g sipe,
150 g svežih dagnji,
250 g gambora,
400 g pirinča,
1 l ribljeg fonda,
2 šafrana,
100 g boranije.

Priprema: u tiganj za paelju staviti ulje i so, zagrejati i dodati morske plodove, malo propržiti, pa dodati pirinač, malo ga glazirati i dodati šafran, boraniju i riblji fond. Kuvati dvadesetak minuta bez mešanja.

 


 

Rape a la marinera (za dve osobe)

Sastojci: 0,5 dl maslinovog ulja, 1 dl belog vina, 500 g grdobe, 250 g vongola, 250 g gambora, 200 g pasiranog paradajza.

 

Priprema: grdobu uvaljati u brašno i staviti na zagrejano ulje, peći s jedne strane, okrenuti i dodati gambore, vongole i vino. Posle nekoliko minuta dodati paradajz i so, pa dinstati još desetak minuta.

 

 


 

Biftek na vrelom tanjiru

Sastojci: 300 g bifteka, 150 g krompira, 150 g paprika, 50 g mladog luka.

 

Priprema: biftek opeći sa svih strana, povrće grilovati. Biftek iseći na slajsove i servirati s povrćem.

 

 

 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži