Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Jagnjeća kolenica sous-vide

 

Jagnjeća kolenica sous-vide sa sotiranim šparglama na Buteru

 

Sastojci:

  • jagnjeća kolenica 400-500 g
  • češanj belog luka
  • 100 g špargli
  • 50 g butera
  • maslinovo ulje
  • so, biber

 

Priprema: 

Jagnjeću kolenicu ispeći u tiganju sa svih strana, pa zatim ubaciti u vakuum kesu, posoliti, pobiberiti, sipati maslinovo ulje i ubaciti češanj belog luka. Vakuumiranu kolenicu kuvati na 65 stepeni 48 sati, pa peći u rerni na 200 stepeni šest–osam minuta. U međuvremenu, špargle izblanširati i sotirati na buteru. Složiti ih na tanjir, pa preko njih staviti zapečenu kolenicu prelivenu sokom iz kese u kojoj se kuvala. 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Da li je to baš tako?

Jovan Mrđenović
ugostitelj

Ne prođe dan da neko od ljudi u poznijim godinama ne zacvili za dobrim starim vremenima i boemskim kafanama kojih više nema



Dobro se dobrim vraća

 Predstavljamo Udruženje Dobro delo... Stefan Nikolić iz Vršca govori nam o misiji, projektima i planovima udruženja čiji je osnivač. Pomisao na to koliko je malo potrebno da se učini dobro delo kada nam se za to ukaže prilika, pokrenula je 2012....



Ujedinjeni u regulisanju bakšiša

Piše: Deana Dimitrijević

Praksa davanja napojnica stara je koliko i ugostiteljstvo, a nastala je spontano. Nisu je nametnuli ni ugostitelji ni gosti, već jednostavno postoji oduvek. Međutim, nijedan pozitivan pravni propis Republike Srbije ne...



Ostajemo bez kultnih kafana

Dragi naši gosti, pošto je vaša omiljena kafana Tašmajdan restitucijom vraćena vlasnicima, koji ne žele s nama da nastave poslovanje, mi vam najsrdačnije zahvaljujemo što smo imali vas kao drage goste i prijatelje – stoji na natpisu koji je...



Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...