Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Jagnjeća kolenica sous-vide

 

Jagnjeća kolenica sous-vide sa sotiranim šparglama na Buteru

 

Sastojci:

  • jagnjeća kolenica 400-500 g
  • češanj belog luka
  • 100 g špargli
  • 50 g butera
  • maslinovo ulje
  • so, biber

 

Priprema: 

Jagnjeću kolenicu ispeći u tiganju sa svih strana, pa zatim ubaciti u vakuum kesu, posoliti, pobiberiti, sipati maslinovo ulje i ubaciti češanj belog luka. Vakuumiranu kolenicu kuvati na 65 stepeni 48 sati, pa peći u rerni na 200 stepeni šest–osam minuta. U međuvremenu, špargle izblanširati i sotirati na buteru. Složiti ih na tanjir, pa preko njih staviti zapečenu kolenicu prelivenu sokom iz kese u kojoj se kuvala. 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Svako u srcu nosi svoju kafanu

Jovan Mrđenović

ugostitelj

Beograd 1867. slavi povratak kneza Mihaila Obrenovića iz Carigrada, gde mu je turski sultan uručio ferman o predaji srpskih gradova. U kafani Srpska kruna priređeno je veliko slavlje. Tim povodom došao je Jaša Ignjatović...



Danuška Kumara

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd 



Iris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine, fine dining restoran, Beogradu je pre nešto više od dve godine, kada je otvoren, doneo novi koncept ugostiteljstva. Malo ko je verovao u njegov opstanak, ali zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih i ljubavi prema...



Tajna uspeha je u radu, posvećenosti i viziji

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije Nectar



Coca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

Ove Nove godine 170 dece iz SOS dečijih sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici iskusiće radost praznika i provesti nezaboravno zimovanje zahvaljujući građanima Srbije i kompaniji Coca-Cola.