Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Jagnjeća kolenica sous-vide

 

Jagnjeća kolenica sous-vide sa sotiranim šparglama na Buteru

 

Sastojci:

  • jagnjeća kolenica 400-500 g
  • češanj belog luka
  • 100 g špargli
  • 50 g butera
  • maslinovo ulje
  • so, biber

 

Priprema: 

Jagnjeću kolenicu ispeći u tiganju sa svih strana, pa zatim ubaciti u vakuum kesu, posoliti, pobiberiti, sipati maslinovo ulje i ubaciti češanj belog luka. Vakuumiranu kolenicu kuvati na 65 stepeni 48 sati, pa peći u rerni na 200 stepeni šest–osam minuta. U međuvremenu, špargle izblanširati i sotirati na buteru. Složiti ih na tanjir, pa preko njih staviti zapečenu kolenicu prelivenu sokom iz kese u kojoj se kuvala. 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...