Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Roy Villalobos, Sakura

 

Losos tataki  

 150 g svežeg fileta lososa, 3 g crnih tartufa, delovi pomorandže, 5 g ikre lososa, 2 g mladog luka, 20 ml terijaki sosa, 2 ml ulja od tartufa, 10 ml ponzu sosa, sveže dekorativno bilje.

Priprema: flambirati filet lososa i ostaviti ga u hladnoj vodi s ledom. Iseći filet na režnjeve debljine 2 cm. Po želji na tanjir poređati delove pomorandže, na njih komade lososa, preliti terijaki sosom, uljem od tartufa i ponzuom. Dekorisati svežim biljem i tartufom.

 

 

Golden Sakura Steak

Sastojci: 180 g bifteka, 40 g hoisin sosa, seckani beli luk, 40 g sosa od ostriga, 50 g seckanih šitake pečuraka, 10 ml ulja, 75 g seckanih gambora, 5 g seckanog mladog luka, dekorativno gastro zlato (po želji).

Priprema: biftek izgrilovati na željenoj temperaturi, pa potom ostaviti da odstoji. Sotirati beli luk, šitake pečurke i gambore, dodati hoisin i sos od ostriga, pa zatim mladi luk. Iseći biftek na režnjeve po želji i poređati na tanjir, preliti sosom i dekorisati gastro zlatom.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži