Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Roy Villalobos, Sakura

 

Losos tataki  

 150 g svežeg fileta lososa, 3 g crnih tartufa, delovi pomorandže, 5 g ikre lososa, 2 g mladog luka, 20 ml terijaki sosa, 2 ml ulja od tartufa, 10 ml ponzu sosa, sveže dekorativno bilje.

Priprema: flambirati filet lososa i ostaviti ga u hladnoj vodi s ledom. Iseći filet na režnjeve debljine 2 cm. Po želji na tanjir poređati delove pomorandže, na njih komade lososa, preliti terijaki sosom, uljem od tartufa i ponzuom. Dekorisati svežim biljem i tartufom.

 

 

Golden Sakura Steak

Sastojci: 180 g bifteka, 40 g hoisin sosa, seckani beli luk, 40 g sosa od ostriga, 50 g seckanih šitake pečuraka, 10 ml ulja, 75 g seckanih gambora, 5 g seckanog mladog luka, dekorativno gastro zlato (po želji).

Priprema: biftek izgrilovati na željenoj temperaturi, pa potom ostaviti da odstoji. Sotirati beli luk, šitake pečurke i gambore, dodati hoisin i sos od ostriga, pa zatim mladi luk. Iseći biftek na režnjeve po želji i poređati na tanjir, preliti sosom i dekorisati gastro zlatom.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Svako u srcu nosi svoju kafanu

Jovan Mrđenović

ugostitelj

Beograd 1867. slavi povratak kneza Mihaila Obrenovića iz Carigrada, gde mu je turski sultan uručio ferman o predaji srpskih gradova. U kafani Srpska kruna priređeno je veliko slavlje. Tim povodom došao je Jaša Ignjatović...



Danuška Kumara

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd 



Iris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine, fine dining restoran, Beogradu je pre nešto više od dve godine, kada je otvoren, doneo novi koncept ugostiteljstva. Malo ko je verovao u njegov opstanak, ali zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih i ljubavi prema...



Tajna uspeha je u radu, posvećenosti i viziji

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije Nectar



Coca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

Ove Nove godine 170 dece iz SOS dečijih sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici iskusiće radost praznika i provesti nezaboravno zimovanje zahvaljujući građanima Srbije i kompaniji Coca-Cola.