Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Roy Villalobos, Sakura

 

Losos tataki  

 150 g svežeg fileta lososa, 3 g crnih tartufa, delovi pomorandže, 5 g ikre lososa, 2 g mladog luka, 20 ml terijaki sosa, 2 ml ulja od tartufa, 10 ml ponzu sosa, sveže dekorativno bilje.

Priprema: flambirati filet lososa i ostaviti ga u hladnoj vodi s ledom. Iseći filet na režnjeve debljine 2 cm. Po želji na tanjir poređati delove pomorandže, na njih komade lososa, preliti terijaki sosom, uljem od tartufa i ponzuom. Dekorisati svežim biljem i tartufom.

 

 

Golden Sakura Steak

Sastojci: 180 g bifteka, 40 g hoisin sosa, seckani beli luk, 40 g sosa od ostriga, 50 g seckanih šitake pečuraka, 10 ml ulja, 75 g seckanih gambora, 5 g seckanog mladog luka, dekorativno gastro zlato (po želji).

Priprema: biftek izgrilovati na željenoj temperaturi, pa potom ostaviti da odstoji. Sotirati beli luk, šitake pečurke i gambore, dodati hoisin i sos od ostriga, pa zatim mladi luk. Iseći biftek na režnjeve po želji i poređati na tanjir, preliti sosom i dekorisati gastro zlatom.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...