Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Sanja Đorđević, Lorenzo&Kakalamba

 

Crostini Toscani

 

Sastojci za 4 osobe: 

350 g pileće džigerice,

50 g kapara,

1 dl bujona,

0,5 dl Vin Santo,

srednji crveni luk,

2-3 inćuna u ulju,

ekstra devičansko maslinovo ulje 

 

Priprema: 

Oprati pileću džigericu i očistiti je od žilica, zatim sotirati na luku, pa dodati Vin Santo. Ostaviti da ispari i dodavati po malo bujona. Izblendati smesu sa svim namirnicama, pa servirati sa krostinima od toskanskog prepečenog hleba i kvalitetnim maslinovim uljem. 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kada Mišlenov tim napravi grešku...

Zabuna među Mišlenovim timom restoranskih kritičara nastala je jer se u blizini Pariza nalazi restoran istog naziva, koji je trebalo da uđe u čuveni vodič.



Rene Redžepi otvara restoran u Meksiku

Za 3 dana, čuveni chef Rene Redžepi, zatvara najpoznatiji svetski restoran, Nomu.



Predstavljena vinska tradicija Kalabrije, Kampanije, Pulje i Sicilije

Kada je u pitanju slaganje vina i hrane, to je za Italijane posebna umetnost. Primer je vino Livia Antica Fiano di Avelino 2015, jedna od etiketa koja je predstavljena na degustaciji.



Otvoren novi restoran u Beton hali

Kuhinja predstavlja spoj balkanskih, bliskoistočnih i indijskih ukusa interpretiranih na nov način.



Srećan Sveti Trifun!

Danas je dan kada vinari izlaze da porežu čokote vinove loze i poliju ih vinom