Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Nikola Narančić, Salon 5

 

Hobotnica sa crnim rižotom

 

Sastojci:

100 g crnog luka, 350 g pirinča arborio, 1 l ribljeg fonda, 200 ml belog vina, 1,5 kašika mastila od sipe, 200 g dinstane hobotnice (komorač, peršun, limun, belo vino, majčina dušica, lovorov list, beli luk), maslinovo ulje, so, biber, kora od pomoranžde

 

Način pripreme:

U 2 l vode dodati komorač, lovor, majčinu dušicu, peršun, pola limunai, 1 dl belog vina i hobotnicu, kuvati oko 2 sata.

Upržiti sitno seckani crni luk, beli luk, dodati pirinač i 1 dl belog vina, kada vino ispari uz mešanje polako dodavati riblji fond, i tako ponavljati dok ne ispari fond (16-20 min.) na kraju dodati sipino mastilo i hobotnicu, posoliti, pobiberiti i prodinstati još par minuta.

Servirati u tanjiru sa korom od pomorandže preko rižota.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


BAT preuzeo Reynolds American

British American Tobacco (BAT) saglasio se da plati gotovo 50 milijari dolara za preuzimanje kontrole nad rivalskom američkom firmom Reynolds American, čime će nastati najveća svetska duvanska kompanija.



Budva dobija hotel sa pet zvezdica


Kompanija S&I Invest iz Podgorice podnela je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotelskog kompleksa sa pet zvezdica Falcons u Budvi.



Restoran Gi Savoja najbolji na svetu

Gostima nudi supu od artičoka s crnim tartufom iz brioš punjen tartufima, brancin sa basmati rižom kuvanom u supi od brancina.



Novi hotel Park

Kada bude završen, hotel će raspolagati sa 209 smeštajnih jedinica: 190 ekskluzivnih soba i 20 apartmana.



Ralf Loren otvorio bar

Kreator je već odavno u ugostiteljskim vodama i ima barove u Čikagu, Parizu i Njujorku.