Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Nikola Narančić, Salon 5

 

Hobotnica sa crnim rižotom

 

Sastojci:

100 g crnog luka, 350 g pirinča arborio, 1 l ribljeg fonda, 200 ml belog vina, 1,5 kašika mastila od sipe, 200 g dinstane hobotnice (komorač, peršun, limun, belo vino, majčina dušica, lovorov list, beli luk), maslinovo ulje, so, biber, kora od pomoranžde

 

Način pripreme:

U 2 l vode dodati komorač, lovor, majčinu dušicu, peršun, pola limunai, 1 dl belog vina i hobotnicu, kuvati oko 2 sata.

Upržiti sitno seckani crni luk, beli luk, dodati pirinač i 1 dl belog vina, kada vino ispari uz mešanje polako dodavati riblji fond, i tako ponavljati dok ne ispari fond (16-20 min.) na kraju dodati sipino mastilo i hobotnicu, posoliti, pobiberiti i prodinstati još par minuta.

Servirati u tanjiru sa korom od pomorandže preko rižota.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kokteli od konjaka sa ukusom plavih sireva

Japanac Shuzo Nagumo je 36-godišnji miksolog koji se specijalizovao za neobične ukuse koktela. Vasabi votka, bosiljak džin i konjak od plavih sireva samo su neki od alkoholnih pića koje je on kreirao za svoje neobične koktele.



Podeli momente za pamćenje

Somersby, i ovog leta nudi osveženje za visoke temperature..Sadrži 4,5 odsto alkohola i služi se dobro rashlađen sa puno leda.



Trofej za najbolje vino iz Makedonije

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Londonu, predstavnici prestižnog međunarodnog vinskog takmičenja - International Wine Challenge (IWC), dodelili su godišnju nagradu Trofej za kvalitet vinu Vranec Special Selection iz berbe 2015. vinariji Tikveš.



Novi generalni direktor vinarije Tikveš

Upravni odbor vinarije Tikveš imenovao je Radoša Vukićevića  za novog generalnog direktora kompanije.



Zatvoren Oxalis

Oxalis, jedan od retkih fine-dining restorana u našoj prestonici je zatvoren. Razlog zatvaranje su finasije.