Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Nikola Narančić, Salon 5

 

Hobotnica sa crnim rižotom

 

Sastojci:

100 g crnog luka, 350 g pirinča arborio, 1 l ribljeg fonda, 200 ml belog vina, 1,5 kašika mastila od sipe, 200 g dinstane hobotnice (komorač, peršun, limun, belo vino, majčina dušica, lovorov list, beli luk), maslinovo ulje, so, biber, kora od pomoranžde

 

Način pripreme:

U 2 l vode dodati komorač, lovor, majčinu dušicu, peršun, pola limunai, 1 dl belog vina i hobotnicu, kuvati oko 2 sata.

Upržiti sitno seckani crni luk, beli luk, dodati pirinač i 1 dl belog vina, kada vino ispari uz mešanje polako dodavati riblji fond, i tako ponavljati dok ne ispari fond (16-20 min.) na kraju dodati sipino mastilo i hobotnicu, posoliti, pobiberiti i prodinstati još par minuta.

Servirati u tanjiru sa korom od pomorandže preko rižota.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kada Mišlenov tim napravi grešku...

Zabuna među Mišlenovim timom restoranskih kritičara nastala je jer se u blizini Pariza nalazi restoran istog naziva, koji je trebalo da uđe u čuveni vodič.



Rene Redžepi otvara restoran u Meksiku

Za 3 dana, čuveni chef Rene Redžepi, zatvara najpoznatiji svetski restoran, Nomu.



Predstavljena vinska tradicija Kalabrije, Kampanije, Pulje i Sicilije

Kada je u pitanju slaganje vina i hrane, to je za Italijane posebna umetnost. Primer je vino Livia Antica Fiano di Avelino 2015, jedna od etiketa koja je predstavljena na degustaciji.



Otvoren novi restoran u Beton hali

Kuhinja predstavlja spoj balkanskih, bliskoistočnih i indijskih ukusa interpretiranih na nov način.



Srećan Sveti Trifun!

Danas je dan kada vinari izlaze da porežu čokote vinove loze i poliju ih vinom