Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Nikola Narančić, Salon 5

 

Hobotnica sa crnim rižotom

 

Sastojci:

100 g crnog luka, 350 g pirinča arborio, 1 l ribljeg fonda, 200 ml belog vina, 1,5 kašika mastila od sipe, 200 g dinstane hobotnice (komorač, peršun, limun, belo vino, majčina dušica, lovorov list, beli luk), maslinovo ulje, so, biber, kora od pomoranžde

 

Način pripreme:

U 2 l vode dodati komorač, lovor, majčinu dušicu, peršun, pola limunai, 1 dl belog vina i hobotnicu, kuvati oko 2 sata.

Upržiti sitno seckani crni luk, beli luk, dodati pirinač i 1 dl belog vina, kada vino ispari uz mešanje polako dodavati riblji fond, i tako ponavljati dok ne ispari fond (16-20 min.) na kraju dodati sipino mastilo i hobotnicu, posoliti, pobiberiti i prodinstati još par minuta.

Servirati u tanjiru sa korom od pomorandže preko rižota.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...