Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Nikola Narančić, Salon 5

 

Hobotnica sa crnim rižotom

 

Sastojci:

100 g crnog luka, 350 g pirinča arborio, 1 l ribljeg fonda, 200 ml belog vina, 1,5 kašika mastila od sipe, 200 g dinstane hobotnice (komorač, peršun, limun, belo vino, majčina dušica, lovorov list, beli luk), maslinovo ulje, so, biber, kora od pomoranžde

 

Način pripreme:

U 2 l vode dodati komorač, lovor, majčinu dušicu, peršun, pola limunai, 1 dl belog vina i hobotnicu, kuvati oko 2 sata.

Upržiti sitno seckani crni luk, beli luk, dodati pirinač i 1 dl belog vina, kada vino ispari uz mešanje polako dodavati riblji fond, i tako ponavljati dok ne ispari fond (16-20 min.) na kraju dodati sipino mastilo i hobotnicu, posoliti, pobiberiti i prodinstati još par minuta.

Servirati u tanjiru sa korom od pomorandže preko rižota.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Remzi “zeznuo” stvar sa pivom

Na društvenim mrežama već nekoliko dana aktuelna je rasprava oko Gordona Remzija i “njegovog” koreanskog piva Cass.



Završen 8. Festival vina u Kavadarcima

Uz zvuke trube orkestra Dejana Petrovića ljubitellji vina uživali su u degustaciji mladog vina.



U Menzzi tradicionalna hercegovačka jela

U Trebinju je u nekadašnjoj upravnoj zgradi Industrije Alata Trebinje otvoren hotel.



Točilo se mlado vino!

Svečano otvaranje prvih buradi s mladim vinom, već čitavu deceniju praktikuje se u Novom Sadu. Na Danu mladog portugizera, koji se ove godine slavio 16. novembra, u centru grada besplatno se točilo mlado vino.



Tiffany&Co otvara restoran

Doručak kod Tifanija uskoro će postati realnost, a objekat će biti smešten na Petoj aveniji u Njujorku