Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Jovica Jovičić preporučuje

 

Hobotnica ispod sača

Hobotnicu težine 600 grama staviti u sač zajedno sa 150 grama šargarepe, 120 grama luka i 140 grama celera i naliti sa 3 dl belog vina. Kuvati 45 minuta. Servirati uz prilog napravljen od 40 grama komorača, 40 grama paprike, 40 grama šargarepe, proprženih na ulju. 

 

Čokoladna simfonija 

Skuvati 20 grama crne čokolade i 20 grama slatke pavlake i ostaviti da se stegne. Zatim oblikovati kuglice i uvaljati ih u kakao. Isto ponoviti sa 20 grama bele čokolade i 20 grama slatke pavlake, pa dodati 20 grama nalupane slatke pavlake. Smesu oblikovati u valjčice i panirati ih u bademu.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kokteli od konjaka sa ukusom plavih sireva

Japanac Shuzo Nagumo je 36-godišnji miksolog koji se specijalizovao za neobične ukuse koktela. Vasabi votka, bosiljak džin i konjak od plavih sireva samo su neki od alkoholnih pića koje je on kreirao za svoje neobične koktele.



Podeli momente za pamćenje

Somersby, i ovog leta nudi osveženje za visoke temperature..Sadrži 4,5 odsto alkohola i služi se dobro rashlađen sa puno leda.



Trofej za najbolje vino iz Makedonije

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Londonu, predstavnici prestižnog međunarodnog vinskog takmičenja - International Wine Challenge (IWC), dodelili su godišnju nagradu Trofej za kvalitet vinu Vranec Special Selection iz berbe 2015. vinariji Tikveš.



Novi generalni direktor vinarije Tikveš

Upravni odbor vinarije Tikveš imenovao je Radoša Vukićevića  za novog generalnog direktora kompanije.



Zatvoren Oxalis

Oxalis, jedan od retkih fine-dining restorana u našoj prestonici je zatvoren. Razlog zatvaranje su finasije.