Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Jovica Jovičić preporučuje

 

Hobotnica ispod sača

Hobotnicu težine 600 grama staviti u sač zajedno sa 150 grama šargarepe, 120 grama luka i 140 grama celera i naliti sa 3 dl belog vina. Kuvati 45 minuta. Servirati uz prilog napravljen od 40 grama komorača, 40 grama paprike, 40 grama šargarepe, proprženih na ulju. 

 

Čokoladna simfonija 

Skuvati 20 grama crne čokolade i 20 grama slatke pavlake i ostaviti da se stegne. Zatim oblikovati kuglice i uvaljati ih u kakao. Isto ponoviti sa 20 grama bele čokolade i 20 grama slatke pavlake, pa dodati 20 grama nalupane slatke pavlake. Smesu oblikovati u valjčice i panirati ih u bademu.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Remzi “zeznuo” stvar sa pivom

Na društvenim mrežama već nekoliko dana aktuelna je rasprava oko Gordona Remzija i “njegovog” koreanskog piva Cass.



Završen 8. Festival vina u Kavadarcima

Uz zvuke trube orkestra Dejana Petrovića ljubitellji vina uživali su u degustaciji mladog vina.



U Menzzi tradicionalna hercegovačka jela

U Trebinju je u nekadašnjoj upravnoj zgradi Industrije Alata Trebinje otvoren hotel.



Točilo se mlado vino!

Svečano otvaranje prvih buradi s mladim vinom, već čitavu deceniju praktikuje se u Novom Sadu. Na Danu mladog portugizera, koji se ove godine slavio 16. novembra, u centru grada besplatno se točilo mlado vino.



Tiffany&Co otvara restoran

Doručak kod Tifanija uskoro će postati realnost, a objekat će biti smešten na Petoj aveniji u Njujorku