Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Jovica Jovičić preporučuje

 

Hobotnica ispod sača

Hobotnicu težine 600 grama staviti u sač zajedno sa 150 grama šargarepe, 120 grama luka i 140 grama celera i naliti sa 3 dl belog vina. Kuvati 45 minuta. Servirati uz prilog napravljen od 40 grama komorača, 40 grama paprike, 40 grama šargarepe, proprženih na ulju. 

 

Čokoladna simfonija 

Skuvati 20 grama crne čokolade i 20 grama slatke pavlake i ostaviti da se stegne. Zatim oblikovati kuglice i uvaljati ih u kakao. Isto ponoviti sa 20 grama bele čokolade i 20 grama slatke pavlake, pa dodati 20 grama nalupane slatke pavlake. Smesu oblikovati u valjčice i panirati ih u bademu.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kada Mišlenov tim napravi grešku...

Zabuna među Mišlenovim timom restoranskih kritičara nastala je jer se u blizini Pariza nalazi restoran istog naziva, koji je trebalo da uđe u čuveni vodič.



Rene Redžepi otvara restoran u Meksiku

Za 3 dana, čuveni chef Rene Redžepi, zatvara najpoznatiji svetski restoran, Nomu.



Predstavljena vinska tradicija Kalabrije, Kampanije, Pulje i Sicilije

Kada je u pitanju slaganje vina i hrane, to je za Italijane posebna umetnost. Primer je vino Livia Antica Fiano di Avelino 2015, jedna od etiketa koja je predstavljena na degustaciji.



Otvoren novi restoran u Beton hali

Kuhinja predstavlja spoj balkanskih, bliskoistočnih i indijskih ukusa interpretiranih na nov način.



Srećan Sveti Trifun!

Danas je dan kada vinari izlaze da porežu čokote vinove loze i poliju ih vinom