Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Srđan Rabrenović preporučuje

 

BLINE SA LOSOSOM

Lososa dobro usoliti sa strane gde je koža i posuti malo majčine dušice, pa ostaviti preko noći. Uzeti  posudu sa dubljim stranicama, staviti brašno, jaja, mleko, prašak za pecivo, pesto đenoveze i sve umutiti mikserom da bude gušće od mase za palačinke. Ispeći ih u manjem tiganju. Kiselu pavlaku pomešati sa sitno seckanim vlašcem i malo limunovog soka. Lososa iseći na tanke šnite. Pri serviranju staviti palačinku, potom pavlaku, pa složiti lososa i na sve to staviti rukolu.


BAKALAR U PERGAMENTU

Prvo pripremiti povrće. Čeri paradajz iseći napola, pa složiti u pleh. Začiniti solju i bosiljkom, pa peći u rerni na 80 stepeni sat vremena. Tikvice izgrilovati, pa marinirati u maslinovom ulju, belom luku i bosiljku. Čičoku očistiti, iseći na listiće i složiti u manji pleh, pa preliti pavlakom i peći u rerni na 180 stepeni pola sata. Bakalara ispeći sa jedne strane, pa skloniti sa vatre. U već pripremljeni komad masnog papira složiti povrće u više redova. Na sve to staviti bakalara, pa smotati mastan papir oko svih namirnica, u obliku bombone. 

Peći u rerni još 10 minuta na 180 stepeni.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Remzi “zeznuo” stvar sa pivom

Na društvenim mrežama već nekoliko dana aktuelna je rasprava oko Gordona Remzija i “njegovog” koreanskog piva Cass.



Završen 8. Festival vina u Kavadarcima

Uz zvuke trube orkestra Dejana Petrovića ljubitellji vina uživali su u degustaciji mladog vina.



U Menzzi tradicionalna hercegovačka jela

U Trebinju je u nekadašnjoj upravnoj zgradi Industrije Alata Trebinje otvoren hotel.



Točilo se mlado vino!

Svečano otvaranje prvih buradi s mladim vinom, već čitavu deceniju praktikuje se u Novom Sadu. Na Danu mladog portugizera, koji se ove godine slavio 16. novembra, u centru grada besplatno se točilo mlado vino.



Tiffany&Co otvara restoran

Doručak kod Tifanija uskoro će postati realnost, a objekat će biti smešten na Petoj aveniji u Njujorku