Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Srđan Rabrenović preporučuje

 

BLINE SA LOSOSOM

Lososa dobro usoliti sa strane gde je koža i posuti malo majčine dušice, pa ostaviti preko noći. Uzeti  posudu sa dubljim stranicama, staviti brašno, jaja, mleko, prašak za pecivo, pesto đenoveze i sve umutiti mikserom da bude gušće od mase za palačinke. Ispeći ih u manjem tiganju. Kiselu pavlaku pomešati sa sitno seckanim vlašcem i malo limunovog soka. Lososa iseći na tanke šnite. Pri serviranju staviti palačinku, potom pavlaku, pa složiti lososa i na sve to staviti rukolu.


BAKALAR U PERGAMENTU

Prvo pripremiti povrće. Čeri paradajz iseći napola, pa složiti u pleh. Začiniti solju i bosiljkom, pa peći u rerni na 80 stepeni sat vremena. Tikvice izgrilovati, pa marinirati u maslinovom ulju, belom luku i bosiljku. Čičoku očistiti, iseći na listiće i složiti u manji pleh, pa preliti pavlakom i peći u rerni na 180 stepeni pola sata. Bakalara ispeći sa jedne strane, pa skloniti sa vatre. U već pripremljeni komad masnog papira složiti povrće u više redova. Na sve to staviti bakalara, pa smotati mastan papir oko svih namirnica, u obliku bombone. 

Peći u rerni još 10 minuta na 180 stepeni.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.



Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....



Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...



Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...



Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u Evropi