Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Srđan Rabrenović preporučuje

 

BLINE SA LOSOSOM

Lososa dobro usoliti sa strane gde je koža i posuti malo majčine dušice, pa ostaviti preko noći. Uzeti  posudu sa dubljim stranicama, staviti brašno, jaja, mleko, prašak za pecivo, pesto đenoveze i sve umutiti mikserom da bude gušće od mase za palačinke. Ispeći ih u manjem tiganju. Kiselu pavlaku pomešati sa sitno seckanim vlašcem i malo limunovog soka. Lososa iseći na tanke šnite. Pri serviranju staviti palačinku, potom pavlaku, pa složiti lososa i na sve to staviti rukolu.


BAKALAR U PERGAMENTU

Prvo pripremiti povrće. Čeri paradajz iseći napola, pa složiti u pleh. Začiniti solju i bosiljkom, pa peći u rerni na 80 stepeni sat vremena. Tikvice izgrilovati, pa marinirati u maslinovom ulju, belom luku i bosiljku. Čičoku očistiti, iseći na listiće i složiti u manji pleh, pa preliti pavlakom i peći u rerni na 180 stepeni pola sata. Bakalara ispeći sa jedne strane, pa skloniti sa vatre. U već pripremljeni komad masnog papira složiti povrće u više redova. Na sve to staviti bakalara, pa smotati mastan papir oko svih namirnica, u obliku bombone. 

Peći u rerni još 10 minuta na 180 stepeni.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kada Mišlenov tim napravi grešku...

Zabuna među Mišlenovim timom restoranskih kritičara nastala je jer se u blizini Pariza nalazi restoran istog naziva, koji je trebalo da uđe u čuveni vodič.



Rene Redžepi otvara restoran u Meksiku

Za 3 dana, čuveni chef Rene Redžepi, zatvara najpoznatiji svetski restoran, Nomu.



Predstavljena vinska tradicija Kalabrije, Kampanije, Pulje i Sicilije

Kada je u pitanju slaganje vina i hrane, to je za Italijane posebna umetnost. Primer je vino Livia Antica Fiano di Avelino 2015, jedna od etiketa koja je predstavljena na degustaciji.



Otvoren novi restoran u Beton hali

Kuhinja predstavlja spoj balkanskih, bliskoistočnih i indijskih ukusa interpretiranih na nov način.



Srećan Sveti Trifun!

Danas je dan kada vinari izlaze da porežu čokote vinove loze i poliju ih vinom