Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Srđan Rabrenović preporučuje

 

BLINE SA LOSOSOM

Lososa dobro usoliti sa strane gde je koža i posuti malo majčine dušice, pa ostaviti preko noći. Uzeti  posudu sa dubljim stranicama, staviti brašno, jaja, mleko, prašak za pecivo, pesto đenoveze i sve umutiti mikserom da bude gušće od mase za palačinke. Ispeći ih u manjem tiganju. Kiselu pavlaku pomešati sa sitno seckanim vlašcem i malo limunovog soka. Lososa iseći na tanke šnite. Pri serviranju staviti palačinku, potom pavlaku, pa složiti lososa i na sve to staviti rukolu.


BAKALAR U PERGAMENTU

Prvo pripremiti povrće. Čeri paradajz iseći napola, pa složiti u pleh. Začiniti solju i bosiljkom, pa peći u rerni na 80 stepeni sat vremena. Tikvice izgrilovati, pa marinirati u maslinovom ulju, belom luku i bosiljku. Čičoku očistiti, iseći na listiće i složiti u manji pleh, pa preliti pavlakom i peći u rerni na 180 stepeni pola sata. Bakalara ispeći sa jedne strane, pa skloniti sa vatre. U već pripremljeni komad masnog papira složiti povrće u više redova. Na sve to staviti bakalara, pa smotati mastan papir oko svih namirnica, u obliku bombone. 

Peći u rerni još 10 minuta na 180 stepeni.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Izgoreo klub Koketa

Na makiškoj strani Ade Ciganlije jutros je izbio požar.



Više zaradimo kada delimo

Pitali smo konobare da li se više zaradi kada se bakšiš deli ili ne



Ugostiteljima su važni komentari gostiju!

U pokušaju da se gostima na jednom mestu prikaže izbor svih restorana, barova, etno-sela, kafića, kafeterija, kafana, stvara se masovna i nepregledna prezentacija lokala. Upravo zbog toga, mnoge informacije nisu tačne, te se tako u ponudi mogu...



Gde je zapelo sa baštama

Zašto centralne gradske Opštine u Beogradu  „teraju” ugostitelje da rade nelegalno...

Letnja sezona samo što nije počela, a ugostitelji još uvek nisu dobili dozvole za postavljanje bašta koje su simbol Beograda. Kako kažu, zahteve su podneli i...



Šabac

Kažu da je Šabac između dva svetska rada imao najviše kafana po glavi stanovnika. I danas taj grad može da se pohvali velikim brojem ugostiteljskih objekata. Većina njih smeštena je u strogom centru, u pešačkoj zoni. Ponuda je vrlo raznovrsna, a...