Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Srđan Rabrenović preporučuje

 

BLINE SA LOSOSOM

Lososa dobro usoliti sa strane gde je koža i posuti malo majčine dušice, pa ostaviti preko noći. Uzeti  posudu sa dubljim stranicama, staviti brašno, jaja, mleko, prašak za pecivo, pesto đenoveze i sve umutiti mikserom da bude gušće od mase za palačinke. Ispeći ih u manjem tiganju. Kiselu pavlaku pomešati sa sitno seckanim vlašcem i malo limunovog soka. Lososa iseći na tanke šnite. Pri serviranju staviti palačinku, potom pavlaku, pa složiti lososa i na sve to staviti rukolu.


BAKALAR U PERGAMENTU

Prvo pripremiti povrće. Čeri paradajz iseći napola, pa složiti u pleh. Začiniti solju i bosiljkom, pa peći u rerni na 80 stepeni sat vremena. Tikvice izgrilovati, pa marinirati u maslinovom ulju, belom luku i bosiljku. Čičoku očistiti, iseći na listiće i složiti u manji pleh, pa preliti pavlakom i peći u rerni na 180 stepeni pola sata. Bakalara ispeći sa jedne strane, pa skloniti sa vatre. U već pripremljeni komad masnog papira složiti povrće u više redova. Na sve to staviti bakalara, pa smotati mastan papir oko svih namirnica, u obliku bombone. 

Peći u rerni još 10 minuta na 180 stepeni.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


U Zagrebu se otvara InterContinental

Mišković je već počeo da razgleda potencijalne lokacije za otvaranje hotela.



Apatinska pivara prikupila 750.000 čepova

Prikupljeni zatvarači uručeni su predsedniku Udruženja Zoranu Martinovu, a celokupni prihod od prodaje sakupljenih čepova koristiće se za nabavku ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom.



Stih vredniji od novca

Danas se u gradovima širom Srbije obeležava Svetski dan poezije.



Srebro za Chardonnay Special Selection

Na najvećem 24. Međunarodnom takmičenju vina Chardonnay du Monde održanom u Francuskoj, Chardonnay Special Selection vino vinarije Tikveš berba 2016. osvojilo je srebrnu medalju.



Danas je dan za Ukuse Francuske

U Beogradu, u ukusima francuske gastronomije gosti će moći da uživaju u restoranima: Casa Nova, Enso, Franš, Homa, Kalemegdanska terasa, Klub književnika, Madera, Na ćošku, Oxalis, Žabar, Voulez-vous, The Square i na splavu Play.