Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Vidoje Stančić, šef kuhinje El Hispano

 

Cordero al horno (Bajadera od mlade jagnjetine)

 

Namirnice potrebne za četiri osobe:

1 kg mlade jagnjetine

prstohvat morske soli

maslinovo ulje 

 

Način pripreme:

Jagnjetinu usoliti pa ubaciti u rernu na 75 stepeni sa dvadeset odsto vodene pare na dvanaest sati.

Potom je iseći na odgovarajuće komade i izgrilovati na maslinovom ulju.

 

Arroz de marisco (Paelja sa plodovima mora)

 

Sastojci potrebni za dve osobe:

200 g pirinča marke La Bomba, 1 g šafrana, 5 g paprike njore, 1 čen belog luka, maslinovo ulje, pola veze peršuna, morska so, 200 g gambora, 200 g dagnji, 100 g ribe list, 100 g sipe.

 

Za riblji fond je potrebno:

500 g škarpine, 200 g paradajz, 100 g crnog luka

 

Način pripreme:

Na maslinovom ulju propržiti papriku njoru, dodati beli luk i peršun, posle sve zajedno izblendovati. U odgovarajući pleh naliti maslinovo ulje, ubaciti morske plodove i šafran pa ih propržiti. Dodati pirinač, naliti sa salsom i ribljim fondom i začiniti sa morskom solju. Kuvati 20 minuta na tihoj vatri.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...