Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Vidoje Stančić, šef kuhinje El Hispano

 

Cordero al horno (Bajadera od mlade jagnjetine)

 

Namirnice potrebne za četiri osobe:

1 kg mlade jagnjetine

prstohvat morske soli

maslinovo ulje 

 

Način pripreme:

Jagnjetinu usoliti pa ubaciti u rernu na 75 stepeni sa dvadeset odsto vodene pare na dvanaest sati.

Potom je iseći na odgovarajuće komade i izgrilovati na maslinovom ulju.

 

Arroz de marisco (Paelja sa plodovima mora)

 

Sastojci potrebni za dve osobe:

200 g pirinča marke La Bomba, 1 g šafrana, 5 g paprike njore, 1 čen belog luka, maslinovo ulje, pola veze peršuna, morska so, 200 g gambora, 200 g dagnji, 100 g ribe list, 100 g sipe.

 

Za riblji fond je potrebno:

500 g škarpine, 200 g paradajz, 100 g crnog luka

 

Način pripreme:

Na maslinovom ulju propržiti papriku njoru, dodati beli luk i peršun, posle sve zajedno izblendovati. U odgovarajući pleh naliti maslinovo ulje, ubaciti morske plodove i šafran pa ih propržiti. Dodati pirinač, naliti sa salsom i ribljim fondom i začiniti sa morskom solju. Kuvati 20 minuta na tihoj vatri.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži