Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Restoran Tabor - Vešalica Tabor

 

200 g bele vešalice

50 g šunke

50 g rendanog kačkavalja

40 g iseckanih pečuraka

100 g kajmaka

 

Vešalicu rastucati, pa spojiti smesu i napuniti je. Ispeći na roštilju, preseći na tri dela, u vatrostalnu činiju složiti meso, preko toga staviti pržen pomfrit, a odozgo prekriti kajmakom. Zapeći u rerni.

 

Biftek

300 g svežeg junećeg bifteka peče se pred gostom na zagrejanom vulkanskom kamenu poprskanom sa malo morske soli. Služi se uz četiri vrste sosa:

 

peper sos — 50 g crnog bibera, kašika brašna, 2 kašike sosa Vurčester, voda po potrebi;

majonez sa belim lukom;

sos od jabuka pečenih sa renom i sokom od pomorandže;

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...