Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Restoran Tabor - Vešalica Tabor

 

200 g bele vešalice

50 g šunke

50 g rendanog kačkavalja

40 g iseckanih pečuraka

100 g kajmaka

 

Vešalicu rastucati, pa spojiti smesu i napuniti je. Ispeći na roštilju, preseći na tri dela, u vatrostalnu činiju složiti meso, preko toga staviti pržen pomfrit, a odozgo prekriti kajmakom. Zapeći u rerni.

 

Biftek

300 g svežeg junećeg bifteka peče se pred gostom na zagrejanom vulkanskom kamenu poprskanom sa malo morske soli. Služi se uz četiri vrste sosa:

 

peper sos — 50 g crnog bibera, kašika brašna, 2 kašike sosa Vurčester, voda po potrebi;

majonez sa belim lukom;

sos od jabuka pečenih sa renom i sokom od pomorandže;

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...