Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Restoran Tabor - Vešalica Tabor

 

200 g bele vešalice

50 g šunke

50 g rendanog kačkavalja

40 g iseckanih pečuraka

100 g kajmaka

 

Vešalicu rastucati, pa spojiti smesu i napuniti je. Ispeći na roštilju, preseći na tri dela, u vatrostalnu činiju složiti meso, preko toga staviti pržen pomfrit, a odozgo prekriti kajmakom. Zapeći u rerni.

 

Biftek

300 g svežeg junećeg bifteka peče se pred gostom na zagrejanom vulkanskom kamenu poprskanom sa malo morske soli. Služi se uz četiri vrste sosa:

 

peper sos — 50 g crnog bibera, kašika brašna, 2 kašike sosa Vurčester, voda po potrebi;

majonez sa belim lukom;

sos od jabuka pečenih sa renom i sokom od pomorandže;

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži