Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  O.U.R. Bar - Pileća krilca

PILEĆA KRILCA

Sastojci: 200 g krilaca, 40 g meda, 20 g svežeg đumbira, 15 g soja sosa, 1 g mlevene čili papričice, 20 g kečapa, 2 g tabasko sosa.

Priprema: krilca iseći po zglobovima na tri dela i potopiti u marinadu od meda, svežeg đumbira iseckanog na listiće, soja sosa i čili papričica, pa ostaviti u frižideru da prenoće. Sutradan ih pržiti u dubokoj masnoći dok ne postanu hrskava i na kraju ih glazirati u tiganju s medom, kečapom i tabasko sosom.

KARI OD ŠITAKI PEČURAKA

Sastojci: 50 g šitaki pečuraka, 30 g šargarepe, 30 g tikvica, 

30 g crvenog luka, 30 g paprika, 10 g đumbira, 30 g neutralne pavlake, 5 g karija, 1 g mlevene čili papričice, 20 g kokosovog mleka, 

2 g soli, 1 g bibera, 30 g pelata, 40 g pirinča, 30 g maslinovog ulja.

Priprema: povrće iseckati na štapiće i sve pomešati, pečurke ostaviti cele, a pirinač skuvati posebno. Iseckano povrće i pečurke propržiti na maslinovom ulju. Kad se prodinsta, dodati pavlaku, kari, pelat, čili i kokosovo mleko, posoliti i kuvati dok se masa ne ukuva i ne postane kremasta. Servirati na tanjir, a u sredinu staviti pirinač.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. 



Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. 



Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.



Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.



Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.