Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  O.U.R. Bar - Pileća krilca

PILEĆA KRILCA

Sastojci: 200 g krilaca, 40 g meda, 20 g svežeg đumbira, 15 g soja sosa, 1 g mlevene čili papričice, 20 g kečapa, 2 g tabasko sosa.

Priprema: krilca iseći po zglobovima na tri dela i potopiti u marinadu od meda, svežeg đumbira iseckanog na listiće, soja sosa i čili papričica, pa ostaviti u frižideru da prenoće. Sutradan ih pržiti u dubokoj masnoći dok ne postanu hrskava i na kraju ih glazirati u tiganju s medom, kečapom i tabasko sosom.

KARI OD ŠITAKI PEČURAKA

Sastojci: 50 g šitaki pečuraka, 30 g šargarepe, 30 g tikvica, 

30 g crvenog luka, 30 g paprika, 10 g đumbira, 30 g neutralne pavlake, 5 g karija, 1 g mlevene čili papričice, 20 g kokosovog mleka, 

2 g soli, 1 g bibera, 30 g pelata, 40 g pirinča, 30 g maslinovog ulja.

Priprema: povrće iseckati na štapiće i sve pomešati, pečurke ostaviti cele, a pirinač skuvati posebno. Iseckano povrće i pečurke propržiti na maslinovom ulju. Kad se prodinsta, dodati pavlaku, kari, pelat, čili i kokosovo mleko, posoliti i kuvati dok se masa ne ukuva i ne postane kremasta. Servirati na tanjir, a u sredinu staviti pirinač.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Dejvid Bekam i Gaj Riči otvaraju pab

Dejvid Bekam i Gaj Riči, bivši Madonin muž kupili su dvorac vredan 2.700.000 evra. Nekadašnji fudbaler i reditelj od ove nekretnine napraviće pab u koju će moći da dolaze samo odabrani.



The Plate konferencija

 Konferencija će na jednom mestu okupiti eminentne svetske i domaće šefove kuhinja i druge ugostiteljske radnike kako bi razmenili iskustva i veštine, u praksi saznali šta su najnoviji trendovi i zajednički pokušali da pronađu rešenja za neke od...



Odabrani najbolji na Schweppes Mixology takmičenju za barmene

 Održan je Schweppes Mixology, takmičenje barmena koji su strastveni zaljubljenici u bartending u organizaciji Coca-Cola HBC Srbija koja uz svetski i lokalno poznata bezalkoholna pića, distribuira i prodaje premium alkoholna pića.



Umetnost uživanja za sve ljubitelje espresso kafe vrhunskog kvaliteta

 Barcaffè je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, zastupljen je u gotovo svim zemljama ex YU. Ovaj zavidan uspeh nije stigao preko noći, decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svetskih vrsta...



Počinje Beogradska nedelja restorana

 Pod sloganom „Svi ste pozvani!“ veliki gastronomski festival Beogradska nedelja restorana, ove godine biće održan od 1. do 7. oktobra u 50 odabranih ugostiteljskih objekata u prestonici.