Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  O.U.R. Bar - Pileća krilca

PILEĆA KRILCA

Sastojci: 200 g krilaca, 40 g meda, 20 g svežeg đumbira, 15 g soja sosa, 1 g mlevene čili papričice, 20 g kečapa, 2 g tabasko sosa.

Priprema: krilca iseći po zglobovima na tri dela i potopiti u marinadu od meda, svežeg đumbira iseckanog na listiće, soja sosa i čili papričica, pa ostaviti u frižideru da prenoće. Sutradan ih pržiti u dubokoj masnoći dok ne postanu hrskava i na kraju ih glazirati u tiganju s medom, kečapom i tabasko sosom.

KARI OD ŠITAKI PEČURAKA

Sastojci: 50 g šitaki pečuraka, 30 g šargarepe, 30 g tikvica, 

30 g crvenog luka, 30 g paprika, 10 g đumbira, 30 g neutralne pavlake, 5 g karija, 1 g mlevene čili papričice, 20 g kokosovog mleka, 

2 g soli, 1 g bibera, 30 g pelata, 40 g pirinča, 30 g maslinovog ulja.

Priprema: povrće iseckati na štapiće i sve pomešati, pečurke ostaviti cele, a pirinač skuvati posebno. Iseckano povrće i pečurke propržiti na maslinovom ulju. Kad se prodinsta, dodati pavlaku, kari, pelat, čili i kokosovo mleko, posoliti i kuvati dok se masa ne ukuva i ne postane kremasta. Servirati na tanjir, a u sredinu staviti pirinač.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Nepušački lokali u Beogradu

Prema podacima iz 2013. godine (a noviji se očekuju u tekućoj, 2019. godini), u Srbiji puši svaki treći stanovnik stariji od 15 godina, njih čak 34,7%, dok je u Beogradu taj udeo tek nešto manji od nacionalnog proseka i iznosi 31,6%



Četvrti festival kraft piva stiže u grad!

Vrteška koja će zavrteti Beograd: Četvrti festival kraft piva stiže u grad!



CLOSE EYES, TASTE FOOD, DRINK WINE

Ekskluzivna večera Be@Château Lagrange – UNPRECEDENTED



Jameson Green Up žurka

Jameson irski viski je i ove godine okupio više od 1000 najvernijih fanova i poznatih gradskih lica na zanimljivoj Green UP žurci održanoj u Beogradu.



Prijavi se za Barcaffé Barista Cup

Prijavi se za Barcaffé Barista Cup – prvo regionalno latte art takmičenje