Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  O.U.R. Bar - Pileća krilca

PILEĆA KRILCA

Sastojci: 200 g krilaca, 40 g meda, 20 g svežeg đumbira, 15 g soja sosa, 1 g mlevene čili papričice, 20 g kečapa, 2 g tabasko sosa.

Priprema: krilca iseći po zglobovima na tri dela i potopiti u marinadu od meda, svežeg đumbira iseckanog na listiće, soja sosa i čili papričica, pa ostaviti u frižideru da prenoće. Sutradan ih pržiti u dubokoj masnoći dok ne postanu hrskava i na kraju ih glazirati u tiganju s medom, kečapom i tabasko sosom.

KARI OD ŠITAKI PEČURAKA

Sastojci: 50 g šitaki pečuraka, 30 g šargarepe, 30 g tikvica, 

30 g crvenog luka, 30 g paprika, 10 g đumbira, 30 g neutralne pavlake, 5 g karija, 1 g mlevene čili papričice, 20 g kokosovog mleka, 

2 g soli, 1 g bibera, 30 g pelata, 40 g pirinča, 30 g maslinovog ulja.

Priprema: povrće iseckati na štapiće i sve pomešati, pečurke ostaviti cele, a pirinač skuvati posebno. Iseckano povrće i pečurke propržiti na maslinovom ulju. Kad se prodinsta, dodati pavlaku, kari, pelat, čili i kokosovo mleko, posoliti i kuvati dok se masa ne ukuva i ne postane kremasta. Servirati na tanjir, a u sredinu staviti pirinač.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...