Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Pavle Sretković, restoran Zak

 

Restoran Zak

Kuvar Pavle Sretković preporučuje

 

BEZDANSKI FIŠ PAPRIKAŠ

Svež šaran očisti se od utrobe i krljušti, ali ne i od krvi, i zajedno s glavom seče na krupnije komade. Svež luk se izblenduje ili izrenda. Dodaju se ikra, mleč, bezdanska crvena tucana paprika i voda. Doda se i poneki komad soma da bi se pojačao ukus. Soli dodati po ukusu. Kuvati od 45 do 60 minuta na jakom plamenu.

 

MARINIRANA RIBA 

Izmešati komade tolstolobika, šarana i smuđa. Ribu usoliti i ostaviti da odleži u marinadi 48 sati. Zatim ide na dim. Ide na četiri dima, što je otprilike dva dana. Potom se stavlja u tegle s lovorovim listom, biberom u zrnu i maslinovim uljem i ide na kuvanje. Kuva se 12 sati na temperaturi od 120 do 150 stepeni.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...