Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Pavle Sretković, restoran Zak

 

Restoran Zak

Kuvar Pavle Sretković preporučuje

 

BEZDANSKI FIŠ PAPRIKAŠ

Svež šaran očisti se od utrobe i krljušti, ali ne i od krvi, i zajedno s glavom seče na krupnije komade. Svež luk se izblenduje ili izrenda. Dodaju se ikra, mleč, bezdanska crvena tucana paprika i voda. Doda se i poneki komad soma da bi se pojačao ukus. Soli dodati po ukusu. Kuvati od 45 do 60 minuta na jakom plamenu.

 

MARINIRANA RIBA 

Izmešati komade tolstolobika, šarana i smuđa. Ribu usoliti i ostaviti da odleži u marinadi 48 sati. Zatim ide na dim. Ide na četiri dima, što je otprilike dva dana. Potom se stavlja u tegle s lovorovim listom, biberom u zrnu i maslinovim uljem i ide na kuvanje. Kuva se 12 sati na temperaturi od 120 do 150 stepeni.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Nepušački lokali u Beogradu

Prema podacima iz 2013. godine (a noviji se očekuju u tekućoj, 2019. godini), u Srbiji puši svaki treći stanovnik stariji od 15 godina, njih čak 34,7%, dok je u Beogradu taj udeo tek nešto manji od nacionalnog proseka i iznosi 31,6%Četvrti festival kraft piva stiže u grad!

Vrteška koja će zavrteti Beograd: Četvrti festival kraft piva stiže u grad!CLOSE EYES, TASTE FOOD, DRINK WINE

Ekskluzivna večera Be@Château Lagrange – UNPRECEDENTEDJameson Green Up žurka

Jameson irski viski je i ove godine okupio više od 1000 najvernijih fanova i poznatih gradskih lica na zanimljivoj Green UP žurci održanoj u Beogradu.Prijavi se za Barcaffé Barista Cup

Prijavi se za Barcaffé Barista Cup – prvo regionalno latte art takmičenje