Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Orada s gamborima

Gojko Samardžić, Orada s gamborima

Orada s gamborimaPeče se sa solju. Kao prilog služi se pire od dagnji.

Glave dagnji kuvaju se s kunkumom, belim lukom i vinom. Kada se prokuva, izvadi se glava gambora, pa se dodaju tikvice, krompir i cele masline i kuva se s očišćenim dagnjama. Od toga se pravi pire. Od glava gambora napravi se preliv s belim lukom, dimljenim uljem, solju, biberom i pelatom.

 

 

 

 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...