Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Dalibor Pljevaljčić, Stek mocarela

Stek mocarelaPotrebno je:

– 250 gr australijske govedine (junećeg bifteka)

– 125 gr mocarela sira

– 2 paradajza sa peteljkom

– 1 dl demi-glace sosa

– 1 dl paradajz sosa

– Ulje, so, biber mleveni i origano po ukusu

– 5 gr Aceto Balsamico za dekoraciju

 

Priprema:

Meso iseći na dva jednaka dela i propržiti na malo ulja. Izvaditi iz tiganja da se ocedi. U ulje u kom je pržen biftek dodati sos demi-glace, paradajz sos i začine po ukusu. Komade bifteka staviti na tanjir i na njih položiti po polovinu sira mocarele, zapeći u rerni pet minuta na 250 stepeni, dok sir ne počne malo da se topi. Prethodno napravljen sos preliti preko sira i bifteka i posuti origanom. Na vrh sira staviti dve kriške paradajza sa peteljkom, malo propržene na ulju radi dekoracije. Tanjir dekorisati Aceto Balsamicom.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


MADERA: Čast nam je!

Restoran Madera nalazi se na listi Top 12 beogradskih restorana za 2018. godinu!



HOMA: Topli obrok za sve zaposlene!

Posvećeni vlasnici Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić svakog dana čine sve što je potrebno da u svakom trenutku budu ispunjeni svi aspekti za dobro i uspešno ugostiteljstvo. 



Ugostitelj prodaje biznis za 12.500 evra

U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.



Vodite li vinski dnevnik?

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.



Heineken Lovefest Fire rasprodat!

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate!