Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Dalibor Pljevaljčić, Stek mocarela

Stek mocarelaPotrebno je:

– 250 gr australijske govedine (junećeg bifteka)

– 125 gr mocarela sira

– 2 paradajza sa peteljkom

– 1 dl demi-glace sosa

– 1 dl paradajz sosa

– Ulje, so, biber mleveni i origano po ukusu

– 5 gr Aceto Balsamico za dekoraciju

 

Priprema:

Meso iseći na dva jednaka dela i propržiti na malo ulja. Izvaditi iz tiganja da se ocedi. U ulje u kom je pržen biftek dodati sos demi-glace, paradajz sos i začine po ukusu. Komade bifteka staviti na tanjir i na njih položiti po polovinu sira mocarele, zapeći u rerni pet minuta na 250 stepeni, dok sir ne počne malo da se topi. Prethodno napravljen sos preliti preko sira i bifteka i posuti origanom. Na vrh sira staviti dve kriške paradajza sa peteljkom, malo propržene na ulju radi dekoracije. Tanjir dekorisati Aceto Balsamicom.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...