Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Dalibor Pljevaljčić, Stek mocarela

Stek mocarelaPotrebno je:

– 250 gr australijske govedine (junećeg bifteka)

– 125 gr mocarela sira

– 2 paradajza sa peteljkom

– 1 dl demi-glace sosa

– 1 dl paradajz sosa

– Ulje, so, biber mleveni i origano po ukusu

– 5 gr Aceto Balsamico za dekoraciju

 

Priprema:

Meso iseći na dva jednaka dela i propržiti na malo ulja. Izvaditi iz tiganja da se ocedi. U ulje u kom je pržen biftek dodati sos demi-glace, paradajz sos i začine po ukusu. Komade bifteka staviti na tanjir i na njih položiti po polovinu sira mocarele, zapeći u rerni pet minuta na 250 stepeni, dok sir ne počne malo da se topi. Prethodno napravljen sos preliti preko sira i bifteka i posuti origanom. Na vrh sira staviti dve kriške paradajza sa peteljkom, malo propržene na ulju radi dekoracije. Tanjir dekorisati Aceto Balsamicom.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Nepušački lokali u Beogradu

Prema podacima iz 2013. godine (a noviji se očekuju u tekućoj, 2019. godini), u Srbiji puši svaki treći stanovnik stariji od 15 godina, njih čak 34,7%, dok je u Beogradu taj udeo tek nešto manji od nacionalnog proseka i iznosi 31,6%



Četvrti festival kraft piva stiže u grad!

Vrteška koja će zavrteti Beograd: Četvrti festival kraft piva stiže u grad!



CLOSE EYES, TASTE FOOD, DRINK WINE

Ekskluzivna večera Be@Château Lagrange – UNPRECEDENTED



Jameson Green Up žurka

Jameson irski viski je i ove godine okupio više od 1000 najvernijih fanova i poznatih gradskih lica na zanimljivoj Green UP žurci održanoj u Beogradu.



Prijavi se za Barcaffé Barista Cup

Prijavi se za Barcaffé Barista Cup – prvo regionalno latte art takmičenje