Home  //  Hrana i Piće  //  Recepti  //  Gušti mora, Riba na soli

Gušti mora, Riba na soliFilete čiste ribe staviti na kocku soli prethodno napravljenu i stavljenu u pleh. Vlažnu so s ribom staviti na vatru, pa sve poprskati raznim čajevima (nana, kamilica, bokvica...).

Dok je so još vlažna, dodati ruzmarin i krupni biber. Kada so postane polusuva, izrezati je i staviti na vatru da se prosuši, a zatim na nju staviti ribu da omekša i da aromatizovana so probije kroz ribu.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...