Home  //  Hrana i Piće

Samo tokom prošle godine promet domaćih vina u Engleskoj porastao je za 16 odsto, na rekordna 132 miliona funti. Prema najnovijim podacima onlajn agregatora za finansiranje malih i srednjih preduze- ća, promet engleskih vina u poslednjih pet godina porastao je sa 55,7 miliona funti

 

Poznati škotski viski brend Royal Salute, nedavno je lansirao 30 godina staro izdanje tog pića, nazvano Royal Salute 30 Year Old Flask Edition.

 

Muzej će biti otvoren u  pogonima  propale zrenjaninske Industrije piva, osnovane davne 1745. godine. Na otvaranje muzeja se dugo čekalo jer je dosta toga trebalo da se popravi od fasade fabrike do enerijera koji je bio u lošem stanju.

 

Rekonstruisana skadarlijska kaldrma mogla bi uskoro da dobije neobične, moderne fontane sa kojih će posetioci moći da toče pivo, vino i sok i sok od maline - kao prave srpske proizvode.

 

Proizvodnja BIP piva, nekada najpopularnijeg piva u zemlji i regionu, ponovo je obnovljena nakon što je kompanija M6-Eden započela partnerstvo sa Beogradskom industrijom piva. 

 

Japanac Shuzo Nagumo je 36-godišnji miksolog koji se specijalizovao za neobične ukuse koktela. Vasabi votka, bosiljak džin i konjak od plavih sireva samo su neki od alkoholnih pića koje je on kreirao za svoje neobične koktele.

 

Somersby, i ovog leta nudi osveženje za visoke temperature..Sadrži 4,5 odsto alkohola i služi se dobro rashlađen sa puno leda.

 

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Londonu, predstavnici prestižnog međunarodnog vinskog takmičenja - International Wine Challenge (IWC), dodelili su godišnju nagradu Trofej za kvalitet vinu Vranec Special Selection iz berbe 2015. vinariji Tikveš.

 

Upravni odbor vinarije Tikveš imenovao je Radoša Vukićevića  za novog generalnog direktora kompanije.

 

Oxalis, jedan od retkih fine-dining restorana u našoj prestonici je zatvoren. Razlog zatvaranje su finasije.

 

Oxalis, jedan od retkih fine-dining restorana u našoj prestonici je zatvoren. Razlog zatvaranje su finasije.

 

Ukoliko možete da pomognete i učestvujete u prikupljanju novca za lečenje šestogodišnjeg dečaka, Nemanje Damčevića, pošaljite SMS na 3030!

 

Na platou ispod Mosta slobode u Novom Sadu održana je prva igranka u okviru Štrand Summer Festa.

 

Ovogodišnjem otvaranju prisustvovali su predstavnici medija, turističkih agencija i ljubitelji planine tokom letnjeg perioda.

 

Treća “pivska bašta” biće otvorena svakog dana od 17 časova do ponoći. U ponudi će biti preko 100 vrsta piva, među kojima i kraft piva

 

Jedan od osnivača pokreta Nouvelle Cuisine, francuski kuvar Alen Senderen preminuo je u svom domu u 78. godini života.

 

U okviru kampanje 125 godina Lavovskog truda za lavovski užitak, Lav pivo obradovalo je svoje verne potrošaće.

 

U njemu goste dočekuje lokalni farmer u gumenim čizmama koji ih dovodi do sobe na otvorenom, obaveštava o vremenskim prilikama... 

 

Ponuda koju su vlasnici smislili zove se The High Heels Ladies Night Discount, i može vam sniziti račun i do 40 odsto

 

U jubilarnoj petnaestoj godini organizatori Belgrade Beer Festa potrudili su se da svoje goste obraduju mnogim novitetima.

 

Udruženje pivara Srbije ugostilo je predstavnike medija u Radisson Blu Old Mill hotelu, gde je uz stand up komičara Srđana Jovanovića, na zabavan način predstavilo pivo kao osvežavajuće piće, sa tradicijom proizvodnje u Srbiji dugom tri veka.

 

Holivudska zvezda Džordž Kluni prodao je kompaniju za proizvodnju tekile Casamigos kojoj je bio suosnivač.

 

Svi ljubitelji Snapchat aplikacije moći će da uz pomoć nje pronađu posao u McDonald’su. Čuveni lanac brze hrane će na ovaj način pokušati da dođe do 250.000 radnika.

 

.Ovo i nije neka novina budući da Beograđani još od prošle godine uživaju u ukusima sladoleda Crna Ovca, od kajmaka, slaninice, sira...