Home  //  Hrana i Piće

Tokom višedecenijskog postojanja, ovu kafanu su posećivali glumac Dragan Nikolić, muzičar Bora Đorđević i mnogi drugi.

 

Kompanija je odbila da povuče knjigu iz svojih hotela.

 

Zvaće se Avocado Show i gostima će nuditi jela napravljena od avokada

 

Kongresni biro Turističke oranizacije Beograda učestvuje na kongresnoj berzi Conventa u Ljubljani, na kojoj će predstaviti kongresnu ponudu Beograda organizatorima poslovnih skupova iz celog sveta.

 

British American Tobacco (BAT) saglasio se da plati gotovo 50 milijari dolara za preuzimanje kontrole nad rivalskom američkom firmom Reynolds American, čime će nastati najveća svetska duvanska kompanija.

 


Kompanija S&I Invest iz Podgorice podnela je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotelskog kompleksa sa pet zvezdica Falcons u Budvi.

 

Gostima nudi supu od artičoka s crnim tartufom iz brioš punjen tartufima, brancin sa basmati rižom kuvanom u supi od brancina.

 

Kada bude završen, hotel će raspolagati sa 209 smeštajnih jedinica: 190 ekskluzivnih soba i 20 apartmana.

 

Kreator je već odavno u ugostiteljskim vodama i ima barove u Čikagu, Parizu i Njujorku.

 

Rok za predaju dokumentacije je 23. januar, dok je javno nadmetanje zakazano za 30. januar.

 

Deveti međunarodni sajam gastronomije, hotelske ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija – Hotel&Gastroteh održava se od 22. do 26. februara u Zagrebu.

 

Specijalno za tu priliku, šef kuhinje Branko Kisić kreirao je poseban srpski meni na kome će se naći tradicionalni domaći specijaliteti pripremljeni na inovativan način.

 

Ovaj proizvod proizvela je vinarija Klosterneuburg u saradnji sa poznatom austrijskom pivarom Ottakringer.

 

Najveći japanski proizvođač piva i sokova, Asahi Group Holdings, kupiće za 7,3 milijarde evra istočnoevropske brendove piva od AB InBeva.

 

Za sve one koji ne mogu bez piva čak ni dok se tuširaju pronađeno je rešenje.

 

Iz kompanije Diageo stižu tri nove, limitirane Johnnie Walker kolekcije inspirisane Lunarnom novom godinom.

 

Zbog odluke Velike Britanije da istupi iz Evropske Unije, kuvar Džejmi Oliver odlučio je da zatvori restorane svog lanca Jamie's Italian u Velikoj Britaniji.

 

Bordejn je izjavio da nema šanse da proba specijalitete u novom Trampovom restoranu u Vašingtonu čije je otvaranje zakazano za početak leta.

 

Za vreme praznika na Kopaoniku bilo je oko 28.000 skijaša, saopštila su Skijališta Srbije.

 

Za muziku će biti zadužen beogradski DJ Miloš Starčević, a za ovu posebnu priliku kreirani su i posebni hoteli, takozvani Signature Cocktails - The Traditional i Simon Simon.

 

Džejms Kvinsi će u Novoj 2017. postati novi generalni direktor kompanije Coca-Cola.

 

Posetioci Knez Mihailove ulice u Beogradu od 22. decembra 2016. godine moći će da probaju i kupe tradicionalne specijalitete iz svih krajeva Srbije – somborski sir, kačkavalj sa Stare planine, fruškogorski i homoljski med, leskovački ajvar, suve šljive iz Osečine, valjevske duvan čvarke, lemeški kulen, ariljske maline i užički kajmak.

 

U novobeogradskom restoranu Take Square, pred više od stotinu gostiju predstavljena je nova, limitirana serija Stare Rakije. Novi proizvod, pod nazivom Urban Divine napravljen je od najkvalitetnijih jabuka sa dodatkom meda i cimeta.

 

Posle uspeha dve “francuske” večere organizovane u martu 2015. i 2016. treće izdanje Ukusa Francuske zakazano je za 21. mart 2017.