Home  //  Hrana i Piće

Ideja Nedelje Tamjanike je da se u ugostiteljskim objektima i mestima prodaje širom zemlje promovišu vina od ove sorte kao i da svako iz vinskog i sveta ugostiteljsva iskoristi ovo i za svoj posao na način za koji smatra da je napogodniji.

 

 U restoranu Iris New Balcan Cuisin, predstavljeno je čuveno italijansko Tognana posuđe. Prezentaciju noviteta za 2018. godinu održao je direktor HoReCa sektora u Tognana Porcellanes s.p.a. Marco Marocchi

 

Vinarija Tikveš ponovila je prošlogodišnji veliki uspeh i osvojila 15 novih priznanja za svoja vina na International Wine Challenge (IWC). Ocenjivanje je održano 35. put u Londonu u Velikoj Britaniji.

 

Koliko vam se često dešava da vas gosti pitaju da im pozajmite punjač za mobilni telefon? Da li se naljute na vas ako im na to pitanje odgovorite ne i da li zbog toga poput furije napuste vaš ugostiteljski objekat

 

U nedelju, 20. maja, na Sava Promenadi, u amfiteatru ispod Starog savskog mosta kod murala, biće organizovana manifestacija Dan otvorene kuhinje Savamale.

 

Više od 30.000 evra prikupljeno je za otvaranje Narodnog muzeja u Beogradu kroz kampanju Otvorimo zajedno Narodni muzej u okviru koje od svake prodate specijalno dizajnirane limenke Zaječarskog piva kompanija Heineken Srbija donira jedan dinar

 

I dok će za stare iskusne klabere ovo biti svojevrtan flash back i evociranje uspomena, za mlađe generacije to će biti odlična prilika da u jednoj noći prođu sve što su propustili i saznaju kako je elektronska muzika evoluirala u onu kakvom je danas znamo.

 

Pivare u Srbiji su 89% nabavki ili 119 miliona evra potrošile u Srbiji da bi proizvele pivo. Najvažniji poljoprivredni sastojak piva, ječmeni slad, se čak u iznosu od 98% nabavlja u Srbiji, 

 

U Skadarliji je otvorena letnja turistička sezona, a ujedno su i dodeljene nagrade Zlatno turističko srce, za najuspešnije u turizmu Mediterana i Jugoistične Evrope.

 

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata.

 

Kada je Vanja Puškar pre više od godinu dana otvorio restoran Iris – New Balkan Cuisine  svi su pohrlili da vide šta je zamislio.

 

O stanju umetnosti u Srbiji, a u okviru debate Chivas 12 stolica stručnjaci iz oblasti umetnosti diskutovali su sa studentima.

 

Izložba će biti otvorena do 15. juna 2018.

 

Senjački restoran Rustique ove godine našao se na listi Top 12 beogradskih restorana za 2018.

 

Prema istraživanju Fondacije Katalist rađenog u partnerstvu sa Trag fondacijom, u 2017. godini u Srbiji građani i kompanije donirali su 27 miliona evra za opšte dobro, što je 28 odsto više nego u 2016. godini.

 

Bili smo u restoranu Jerry, razgovarali sa generalnim menadžerom Novicom Krejovićem i uručili mu plaketu za Top 12 beogradskih restorana.

 

Neobičan enterijer, odlična ponuda koja spaja dva, isto tako neobična spoja, Italiju i Pirot, posvećeni vlasnici i menadžeri, kvalitetna usluga i besprekorna higijena...

 

Vinarija Tikveš ponosni je dobitnik četiri zlatne medalje na 59. takmičenju Vino Ljubljana 2018. i dve specijalne nagrade.

 

Od mnogih bizarnih mesta na kojima može biti kafić groblje je verovatno na prvom mestu.

 

Novi Sad je domaćin velike međunarodne vinske manifestacije na koju, uz stručnjake i vinare iz celig sveta, dolazi i Rod Smit Master of Wine. Osamdeset izlagača iz Srbije, Italije, Francuske, Turske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske...

 

Na ovogodišnjoj listi Top 12 beogradskih restorana nalazi se i jedan vegetarijanski restoran.

 

Restoran Madera nalazi se na listi Top 12 beogradskih restorana za 2018. godinu!

 

Posvećeni vlasnici Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić svakog dana čine sve što je potrebno da u svakom trenutku budu ispunjeni svi aspekti za dobro i uspešno ugostiteljstvo. 

 

U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.