Home  //  Hrana i Piće

Ukoliko dolazite na Sajam turizma i BeoWine ovih dana, ne propustite da posetite naš štand! Samo za vas, pripremili smo specijalnu, sajamsku cenu knjige Kako (p)ostati uspešan ugostitelj!

 

Nakon višegodišnje uspešne saradnje sa kompanijom NT Bolero, Tikveš nastavlja poslovanje drugačijim pristupom tržištu i od 1. marta ove godine počinje saradnju sa novim distributerom

 

Za Sonju je ovo priznanje posebno značajno, jer je, kako  kaže, dodeljeno u mesecu kada njena picerija Mamma Rossa slavi četvrt veka postojanja

 

Nepovoljne vremenske prilike i napadi parazita na jugu Evrope, većinom u Italiji, uslovili su da ovogodišnja proizvodnja maslina bude prepolovljena, što će dovesti do poskupljenja maslinovog ulja

 

Više od 150 uvoznika i distributera i ostalih predstavnika sveta vina iz Srbije najavili su svoje učešće u ovoj inicijativi.

 

Zabuna među Mišlenovim timom restoranskih kritičara nastala je jer se u blizini Pariza nalazi restoran istog naziva, koji je trebalo da uđe u čuveni vodič.

 

Za 3 dana, čuveni chef Rene Redžepi, zatvara najpoznatiji svetski restoran, Nomu.

 

Kada je u pitanju slaganje vina i hrane, to je za Italijane posebna umetnost. Primer je vino Livia Antica Fiano di Avelino 2015, jedna od etiketa koja je predstavljena na degustaciji.

 

Kuhinja predstavlja spoj balkanskih, bliskoistočnih i indijskih ukusa interpretiranih na nov način.

 

Danas je dan kada vinari izlaze da porežu čokote vinove loze i poliju ih vinom

 

Iako na prvi pogled ne deluje da idu zajedno, američka pivara Vell Brewing Co mislila je drugačije.

 

Evo kojih 20 avio-prevoznika pružaju najbolje usluge svojim korisnicima...

 

Iako je početna cena bila 480 miliona dinara, Vršački vinogradi prodati su za 575 miliona dinara.

 

On i pravi i poslužuje kafu, dok je gosti naručuju putem posebne mobilne aplikacije.

 

Susret brojnih proizvođača vina iz pomenutih regija i lokalnih poslovnih partnera biće održan 21. februara 2017. tokom takozvane Berze vina u hotelu Hyatt regency u Beogradu

 

Zanimljivo je da je gradnja ovog hotela počela u julu prošle godine, a samo nekoliko meseci kasnije hotel je primio svoje prve goste.

 

Akcenat će, kako kažu iz kompanije, biti na novoj UF seriji mašina za pranje velikog kuhinjskog posuđa.

 

Jedini način da gosti dođu do restorana jeste da zarone! Nalazi se u Briselu i ima oblik sferne kapsule.

 

Sanya Edition je novootvoreni hotel na Hainan ostrvu u Kini, nastao u saradnji sa hotelskom kompanijom Marriott International.

 

Prva destinacija za “ispunjenje obećanja” biće Makao, Kina. Hotel će imati 20 spratova i biće smešten u sklopu luksuzne građevine Lisboa Palace.

 

Ideja o proizvodnji vina nastala je još 2012. godine, kada su njeni roditelji otvorili italijanski restoran u Njujorku – Joanne Trattoria.

 

U lokalima se već nalaze radnici koji renoviraju i opremaju stare Costa Coffee lokale za dolazak turaka.

 

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Crna Gora, a slogan je “Uživajte na vreme”.

 

Restoran Monte iz Rovinja dobitnik je prve zvezdice u regionu, postavši tako prvi restoran u Hrvatskoj koji je ispunio stroge kriterijume Mišlenovog vodiča.